Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” strādā pie rīka, kas lietotājiem ļaus veidot virtuālās pasaules, vien aprakstot tās (video)

    Jaunākie raksti

    Turpinot strādāt pie sava metaversa projekta, “Meta” atrādījusi sava mākslīgā intelekta rīka – digitālā asistenta “Builder Bot” prototipu, kas lietotājiem ļaus izveidot virtuālās pasaules daļas, vien tās aprakstot. Kompānija cer, ka ar šo risinājumu piesaistīs vēl vairāk lietotāju savā virtuālās realitātes platformā “Horizon Worlds“, kā arī tas celtu mākslīgā intelekta radošuma līmeni.

    Demo video Marks Zakerbergs iepazīstināja ar virtuālās telpas izveides procesu, izmantojot šo “Builder Bot”. Lai šis digitālais asistents kaut ko darītu, lietotājam atliek saprast, kādā telpā vēlas atrasties, un ar balss komandām to izteikt šim botam. Piemēram, pasakot: “Ejam uz pludmali!”, bots vienā mirklī apkārt lietotājam uzģenerēs virtuālo telpu – 3D ainavu ar smiltīm un okeānu. Video redzams, ka līdzīgā veidā var arī tikt pie salām vai pat pielikt specifiskas formas mākoņus. Tāpat iespējams pievienot skaņas, piemēram, tropu mūziku utt. Video gan īsti nav pateikts, vai lietotāja iztēlei uzlikti kādi ierobežojumi un cik liela loma apkārtējā dizaina radīšanā ir mākslīgajam intelektam.

    Reklāma

    Vairāki mākslīgā intelekta projekti līdz šim jau ir demonstrējuši attēlu ģenerēšanu, balstoties uz teksta aprakstiem, piemēram, “OpenAI DALL-E”, “Nvidia GauGAN2”. Tomēr šādā veidā bija iespējams radīt 2D objektus. Taču, kā apraksta “Meta” un kā redzams video – “Builder Bot” izmanto balss ievadi, lai pievienotu 3D objektus, kurus lietotāji ir iztēlojušies un vēlas sev redzēt apkārt.

    Vienlaikus Zakerbergs atzīst, ka tehnoloģija esot diezgan sarežģīta. Ne tikai pašu objektu radīšana un to savstarpējā mijiedarbība nav vienkārša. Problēmas var sagādāt arī objekti, kurus lietotājs vēlas redzēt. Šeit ir runa, piemēram, par aizskarošu, privātumu pārkāpjošu saturu, par ko “Meta” ir jādomā un jācenšas atrisināt, radot “Builder Bot” gala versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    02.03.2022 13:12

    Leta, 2000 gada limena 3D, tada limeni, tur tikai pokemonus var dzenat. Butu iebazusi panku fanu nakotnes pilsetu ar bariem un japanu meicu muzikas grupam, kas tur uzstajas, ar normalu, videospelu limena, 3D. Vai ari, kadu RPG fantazijas pasauli.

    bobis
    03.03.2022 06:37

    Ar acu zilitem, vel grutak kontrolet speles gaitu, kur nu vel veikt dzivokla rekinu apmaksu vai iepirkties internet veikala, napzinati var nopirkt visu kas internetveikala un visu dzivi dzivot parados lidz ausim. Acu zilites var kontrolet neapzinatas domas.

    Reklāma