Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izkritusi no Top 10 pasaules vērtīgāko kompāniju saraksta

    Jaunākie raksti

    Pēdējā gada laikā “Meta” (agrāk “Facebook”) nav veicies visai spīdoši. Neskatoties uz plāniem par sava metaversa izveidi, kompānijas tēls ticis diezgan smagi iedragāts, arī lietotāji turpina pamest “Meta” piederošās lietotnes, un līdz ar to peļņa sarūk. Tas viss rezultējies ar to, ka “Meta” izkritusi no Top 10 pasaules vērtīgāko kompāniju saraksta, pašreiz atrodoties tieši aiz svītras jeb 11. vietā.

    Reklāma

    Salīdzinot ar gadu iepriekš, “Meta” akciju vērtība sarukusi par nepilniem 40%. To īpaši veicinājuši 2021. gada 4. ceturkšņa dati, atklājot, ka “Facebook” aktīvo lietotāju skaits pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē sarucis. Laika posmā no pērnā gada 3. līdz 4. ceturksnim “Facebook” zaudēja aptuveni miljonu lietotāju. Pēc šī paziņojuma “Meta” akciju vērtība 3. februārī vienas dienas laikā saruka par 26,4%, bet tirgus vērtība – par 240 miljardiem dolāru. Tas ir lielākais mīnuss, ko vienas dienas laikā jebkad piedzīvojis kāds ASV uzņēmums.

    Kopš 3. februāra “Meta” akciju vērtība ir nokritusi vēl par 13%. Šobrīd uzņēmuma tirgus vērtība sasniedz 565,4 miljardus dolāru, kas to ierindo 11. vietā pasaules vērtīgāko uzņēmumu topā. Tas ir diezgan liels kritums, jo vēl pērnā gada septembrī “Meta” ierindojās 6. vietā. Tikmēr vērtīgākā uzņēmuma titulu turpina paturēt “Apple”, kura tirgus vērtība sasniedz 2,8 triljonus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    21.02.2022 12:28

    Nu nav jau normāli, ja pārsimt rindiņu programma ir vērtīgāka par auto industrijas ražojošu uzņēmumu!

    Krotow
    21.02.2022 12:43
    Reply to  Jānis

    Tur nav tikai pārsimt rindiņu :)

    Reklāma