Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē piedzīvojis lietotāju skaita kritumu

    Jaunākie raksti

    Kā jau visas citas kompānijas arī “Meta” nesen dalījās ar saviem ceturkšņa rezultātiem. Tie gan šoreiz galīgi nebija iepriecinoši. Ja līdz šim “Facebook” lietotāju skaits vairāk vai mazāk pieauga, pērnā gada pēdējais ceturksnis parādīja pretējo. Pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē platforma saskārās ar lietotāju skaita samazināšanos visā pasaulē. Līdz ar to arī ieņēmumi no reklāmām bija mazāki nekā gaidīts, un tā rezultātā “Meta” akciju vērtība pazaudēja vairāk nekā 20% un turpina vēl krist. Uzņēmums vakar, 3. februārī, zaudēja 230 miljardus dolāru, kas ir līdz šim lielākais tirgus vērtības kritums vienā dienā kādai ASV kompānijai.

    Reklāma

    Ziņots, ka iepriekšējā ceturksnī “Facebook” platforma zaudējusi vienu miljonu aktīvo lietotāju Ziemeļamerikā. Kā par lielu nelaimi tas ir arī reģions, no kura “Facebook”, pateicoties reklāmām, parasti iekasēja lielāko peļņu. Kopumā ievērojams lietotāju skaita kritums redzams arī citās pasaules daļās, un, kā atklāj uzņēmuma pārstāvis – tas ir pirmais šāds nopietnais lietotāju skaita samazinājums “Facebook” pastāvēšanas vēsturē. Norādīts, ka tieši jaunieši varētu būt aktīvākie platformas pametēji, uzskatot, ka tā neatbilst viņu interesēm.

    Tomēr par spīti lietotāju skaita kritumam “Meta” joprojām pelna ļoti labi. Lielā mērā pateicoties reklāmām, pērn tā nopelnīja gandrīz 40 miljardus dolāru. Vienlaikus uzņēmums daudz naudas iegulda savā “Reality Labs” nodaļā, kas izstrādā “Quest VR” virtuālās realitātes brilles, VR programmatūru, darbojas pie gaidāmajām AR brillēm un citām ar metaversu saistītām iniciatīvām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    myself
    04.02.2022 17:01

    beidzot. pasaule bez facebook būtu labāka. nu, ja vien viņu vietā nesarastos simtiem vēl tizlāku veidojumu, kas tāpat izraisa atkarību, atņem laiku, dezinformē un padara trulu.

    AndrisG
    05.02.2022 13:27
    Reply to  myself

    Nebūs Facebook, būs kas cits. Labāk tad šis nevis kaut kāds Trampa darinājums.

    Krotow
    04.02.2022 17:48

    Komentārs par aizejošajiem jauniešiem var būt tiesa. Tie tagad vairumā sazinās čatos un sūtot viens otram stulbus video. Un tur vairāk WhatsApp un TikTok iederas.

    Es esmu
    05.02.2022 18:58

    Nelietoju ne es, nedz puse mani draugi, un skaits tikai pieaug.

    Latvietis
    06.02.2022 11:33

    Facebook izputēs, jo ierobežo pilsoņu tiesības. Facebook will fail because it restricts citizens’ rights.

    bobis
    06.02.2022 22:25

    Facebook aizvaca pocke lietotaju starpa un apsveiksanu dzimsanas diena, aizvaktas interesantas flash player speles. Kaud kads sadistisks bug paradijies, kur nelauj komentet facebook ierakstus. Kluvis komercials, lietotaji klust vienaldzigaki viens pret otru.

    Reklāma