Web Analytics
More
    Reklāma

    Testi norāda uz to, ka Apple AirTag ir drošāki un precīzāki, salīdzinot ar konkurentiem

    Jaunākie raksti

    Medijs Cult of Mac dalījies ar savu eksperimentu, kurā žurnāliste testētjusi Apple AirTag, Tile piekariņu un firmas LandSeaAir GPS izsekotāju. Galu galā par vislabāko atzīts tieši AirTag piekariņš.

    Testa laikā žurnāliste ir izmantojusi savu vīru, viņa automašīnā ievietojot trīs AirTag, trīs Tile izsekotājus un vienu GPS. Tā kā eksperimenta pirmā daļa notika ne tik apdzīvotā teritorijā, tad pašā sākumā visprecīzākais izrādījās GPS izsekotājs, jo tas nebalstās uz citām viedierīcēm, kā tas ir Apple un Tile gadījumā. Tomēr LandSeaAir lietošanai nākas pirkt klāt papildu apkalpošanas plānu, kas vispār ļauj saņemt informāciju par tā atrašanās vietu un regulāri to atjaunot. Līdz ar to AirTag un Tile šo testu bija zaudējuši. Kamēr vīrs bija devies ar meitu uz slimnīcu, AirTag noreaģēja aptuveni pēc stundas, bet Tile ziņoja, ka mašīna joprojām ir garāžā.

    Situācija mainījās tad, kad vīrs bija devies uz Ņujorku, kur, protams, čum un mudž no Apple ierīcēm, kas uzreiz rezultātus apgrieza kājām gaisā. Šajā reizē AirTag informācija bija ļoti precīza, salīdzinot ar konkurentiem. Tāpat labi nostrādā AirTag izsekošanas funkcija, jo vīrs pēc aptuveni divām stundām, kad izsekotājs bija kopā ar viņu, sāka saņemt paziņojumus par iespējamo izsekošanu. AirTag ļauj redzēt to, kad tas ticis sākts darīt, tomēr šī iespēja ir pieejama tieši iPhone lietotājiem, ne Android.

    Līdz ar to tas apliecina, ka AirTag drošība ir pietiekami augstā līmenī, ko nevar teikt par citiem līdzīgiem produktiem. Apple jau plāno uzlabot drošību, lai AirTag varētu mazāk izmantot ļaunprātīgai izsekošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    14.02.2022 15:21

    Rakstā nav īsti korekta informācija. Apple ir izstrādājis aplikāciju Android lietotājiem Track Detect – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.trackerdetect , kas ļauj uz Android telefoniem pārbaudīt, vai netiek izsekots ar AirTag.

    Reklāma