Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izlaiž Android lietotni, kas noteiks tuvumā esošos AirTag

    Jaunākie raksti

    Šī gada aprīlī Apple beidzot prezentēja savu lietu izsekošanas ierīci AirTag, kaut arī izstrādē tā bijusi jau vairākus gadus. Tomēr šis produkts ir apvīts ar dažādiem kontroversiāliem viedokļiem, no kuriem viens ir par vēlmi ar to izsekot cillvēkus. Tāpēc, lai daļēji risinātu šo situāciju un nodrošinātu drošību, Apple Android lietotājiem piedāvās īpašu AirTag noteikšanas lietotni.

    Tā sauksies Tracker Detect, un būs pieejama tieši Android lietotājiem, jo līdz šim iPhone īpašniekus par tuvumā esošu un aizdomīgu AirTag informēs pats telefons. Šī robeža par to, vai tuvumā atrodas kāds izsekošanas piekariņš, kas ir reāli pievienots atslēgām, vai arī tas ir ielikts kāda cilvēka kabatā, lai to izsekotu, ir pietiekami šaura. Šis arī ir tāds neatbildētais jautājums aktīvākiem AirTag lietotājiem, bet, visticamāk, ka Tracker Detect meklēs tuvumā esošos AirTag, kuri nosacīti atrodas prom no īpašnieka iPhone. Tāpat lietotājs varētu tikt informēts par tādiem AirTag piekariņiem, kuri nav identificējami vismaz desmit minūtes.

    Tracker Detect šādos gadījumos ziņos ar skaņas signālu par tuvumā esošo ierīci. Lietotnē ir pieejama informācija, kā cilvēkam rīkoties šādā gadījumā. Piemēram, kā atvērt AirTag un izņemt bateriju, un ka nepieciešams vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, ja ir nojauta par apzinātu izsekošanu. Svarīgi, ka Android lietotājiem nebūs nepieciešams savs Apple konts, un Tracker Detect varēs lietot bez tā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.12.2021 09:15

    Gribēju airtag iemontēt velosipēda rāmī, lai nozagšanas gadījumā varētu atrast. Tagad no tā nav jēgas, jo zaglis ātri atradīs.
    Būs jāņem samsung piekariņš.

    Mmm
    17.12.2021 19:30
    Reply to  Skābene

    Ne tikai atradīs, bet vēl ziņos par tevi policija, par tīšu izsekošanu :)
    Arī bija tāda doma, iegādāties Airtag un iemontēt rāmī vai auto, bet tagad viņi ir pazaudējuši jēgu.

    Reklāma