Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” sāk dzēst Džo Rogana podkāsta epizodes

    Jaunākie raksti

    Pēdējā mēneša laikā ar diezgan smagu kritiku saskāries Džo Rogana podkāsts “The Joe Rogan Experience”, kura dažās epizodēs bija dzirdami podkāstera alternatīvie uzskati par Covid-19 vakcīnām un to nepieciešamību. Lai arī “Spotify” neteica, ka šajā sakarā plāno veikt kādas sankcijas pret Roganu vai viņa podkāstu, tomēr sākot ar piektdienu, 4. februāri, no platformas sāk pazust atsevišķas “The Joe Rogan Experience” epizodes.

    Tīmekļa rīks JREMissing.com fiksējis, ka no “Spotify” platformas pēdējo dienu laikā noņemtas apmēram jau vairāk nekā 100 no kopumā vairāk nekā 1700 podkāsta “The Joe Rogan Experience” sērijām. Nav skaidrs, kāpēc tā, jo nav redzama saikne starp neseno skandālu un šīm epizodēm. Vēl mulsinošāk ir tas, ka šīs sērijas arī pašas savā starpā nav saistītas. Tās ir radītas dažādos gados, piemēram, jaunākā – 2018. gadā, taču vecākajai epizodei ir pat 12 gadi. Tā kā noņemtās sērijas tapušas diezgan pasen, tām nav saistības ar Covid-19 un arī ar neseno traci. Pagaidām “Spotify” vēl nav komentējis savu rīcību.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Džo Rogans ir viens no vērtīgākajiem “Spotify” satura radītājiem. 2020. gadā slavenais podkāsteris ar “Spotify” noslēdza 100 miljonu dolāru sadarbības līgumu, kura ietvaros Roganam vairākus gadus ekskluzīvi “Spotify” jāpārraida savs podkāsts “The Joe Rogan Experience”. Taču lielu jezgu sacēla tieši 31. decembra epizode, kurā Rogans apšaubīja Covid-19 vakcīnu efektivitāti un mudinājis jauniešus nevakcinēties. Tas radīja  neapmierinātību atsevišķu mūziķu vidū, kuri izvēlējās savus ierakstus izņemt no “Spotify” platformas. Pēc tā visa “Spotify” saprata, ka ir kaut kas jādara un publicēja jaunus noteikumus, kas attiecas uz Covid-19 saistītu saturu un tā publicēšanu platformā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    07.02.2022 10:38

    Mjā, tā ir. Prasība jau bija vnk, lai parāda nu nu Rogana kungam. Bet te jau aiziet “cancel” kultūra un piegājiens. Tā tiek vispār iznīdēta vārda un viedokļu brīvība. Varēja vnk piemest katras epizodes sākumam mazu atrunu, ka šis ir personīgs viedoklis bla bla bla. Jo citreiz pa uzaicinātie eksperti ir pret “mainstream” viedokli, un tas arī tiek cenzēts. Te Tev nu bija vārda brīvība. Pietiek kundzēm ar rozā, īsiem matiem skaļi kliegt un tas tiek uzskatīts par vairākuma viedokli.

    Pičs
    07.02.2022 10:56
    Reply to  Usinss

    Nevajag pārspīlēt ar vārda un viedokļu brīvību.
    Kā tad, ar nazi viedokļiem un Hitlera Mein Kampf? Arī taču personīgais viedoklis vai ne?
    Tikai nezin kādēļ viņu gadījumā visi saprot, ka tas ir slikti un nepieņemamai, bet ar Covid-19 nepieciešama brīvība paust dažādus viedokļus, kas apdraud indivīdus, kuri tos klausās.

    Usinss
    07.02.2022 23:36
    Reply to  Pičs

    Jūs taču saprotat, ka ne tikai saistībā par covid. Ir pat izņemta epizode, kur viesis bija MRA vakcīnu viens no pirmajiem pētniekiem, kurš vispār iesāka pētīt šo veidu un attīstīja to. Un ak vai, viņa viedoklis arī nebija mainstream. Nevajag skriet galējībās ar diktatoriem utt. Kur Rogans aicina sacelties? Viņš nav asākais nazis atvilknē, bet nu ir sava dzīves pieredze un čalis māk izvilkt dialogu un sakarīgu sarunu pat no sūrākā introverta.

    08.02.2022 02:14
    Reply to  Pičs

    1) “nazi” viedokļi nav personīgais viedoklis — tas ir ideoloģisku postulātu kopums. var salīdzināt ar reliģijām, kur ticīgie tupa kladzina līdzi.

    2) tu Mein Kampf esi lasījis vai vismaz apjautājies par šī “literārā darba” saturu? noteikti nē, bet tev jau ir kancelētāja viedoklis, jo vairums bļauj un spļauda virsū :D

    Pičs
    08.02.2022 09:09
    Reply to  digitalk

    @digitalk – Kancelētāja viedoklis un nostāja ir tieši tev, jo vienīgais, ko tu ar savu komentāru centies panākt, ir noniecināt mani un manu viedokli. Tu pat centies tizli pierādīt, ka man vispār nav sava viedokļa, jo es tavuprāt sekoju vairuma bļaušnai.
    Pats saproti cik nožēlojams ir tavs komentārs?

    08.02.2022 20:00
    Reply to  Pičs

    > Kancelētāja viedoklis un nostāja ir tieši tev […] noniecināt mani un manu viedokli

    tev sākumā derētu iepazīties, kas ir izslēgšanas kultūra. es nevienu neaicinu izmest tevi no darba, neaģitēju citus tevi vajāt vai atteikties no taviem pakalpojumiem, tāpēc man nevar būt kancelētāja viedoklis.

    toties tu savā pirmajā komentārā šīs, pret Roganu un Spotify vērstās, darbības ar prieku atbalsti un attaisno, izsakot tupus, demagoģiskus spriedumus.

    > Pats saproti cik nožēlojams ir tavs komentārs?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Pičs
    09.02.2022 08:50
    Reply to  digitalk

    :DD Skaidrs. Visu labu.

    Agris
    07.02.2022 11:20

    Vispār nesaprotu šito Spotify politiku ar podkāstiem – mani tie galīgi neinteresē un neinteresēs, bet man paceļ abonēšanas maksu, lai kādam tur maksātu 100 miljonus.

    x-f
    07.02.2022 17:18

    Visā šai sāgā man šķiet amizanti, ka tāds JREMissing.com vispār eksistē.

    Reklāma