Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādi mūzikas straumēšanas servisi pieejami Latvijā un kurš no tiem ir labākā alternatīva “Spotify”?

    Jaunākie raksti

    Dati pārliecinoši parāda, ka mūzikas straumēšana iet savu uzvaras gājienu, ik gadu strauji audzējot lietotāju skaitu. Izklaides pētījumu firma “MIDiA” atklājusi, ka 2021. gada 2. ceturksnī globālais mūzikas straumēšanas servisu abonentu skaits sasniedza teju 524 miljonus. Tas ir par 110 miljoniem vairāk nekā 2020. gada 2. ceturksnī.

    Diagrammā var labi redzēt, ka lielāko pīrāga daļu savācis “Spotify“, piesaistot gandrīz trešo daļu no visiem mūzikas pircējiem jeb 172 miljonus abonentu. Vienlaikus arī “Apple Music” strauji min uz papēžiem, 2021. gadā sasniedzot 98 miljonus abonentu. Taču pēdējo nedēļu notikumi manāmi sašūpojuši mūzikas straumēšanas tirgu un jo īpaši “Spotify” pozīciju.

    Reklāma

    “Spotify” nedienas

    “Spotify” pēdējā laika lielākās nedienas sākās tieši pērnā gada pēdējā dienā, kad tika publicēta Džo Rogana podkāsta “The Joe Rogan Experience” 31. decembra epizode. Tā radīja lielu sašutuma vētru, jo Rogans diezgan skaļi izteicās par Covid-19, apšaubot vakcīnu nepieciešamību, izplatot maldinošu informāciju par šo slimību utt. Par šo visu lielu brāzienu joprojām dabū “Spotify”. Jau vairāki mūziķi, piemēram, Nīls Jangs (Neil Young), ģitārists Brūss Springstīns (Bruce Springsteen) un citi uzsākuši boikotu pret servisu un likuši noņemt savus skaņdarbus, jo nevēlas dalīt platformu ar Džo Roganu.

    Jāsaka, ka arī paša “Spotify” politika attiecībā pret saturu, kas saistīts ar Covid-19, līdz šim bijusi diezgan maiga. Lai arī serviss dievojas, ka līdz šim noņēmis vairāk nekā 20 000 podkāstu epizožu, kas saistītas ar Covid-19, Džo Rogana dažkārt pretrunīgais saturs palicis neskarts. Mēģinot situāciju kaut kā labot, “Spotify” paziņojis, ka tagad pie visiem podkāstiem, kur aizskarta tēma par Covid-19, pievienos brīdinājumu, kā arī rūpīgāk pārskatīs pašu saturu. Taču, vai nav par vēlu? Pēdējā laika notikumi, šķiet, likuši mainīt arī pašu lietotāju domas, mudinot pāriet uz citiem mūzikas straumēšanas servisiem.

    Arī Latvijas “Twittertelpā” šāda tēma nesen tika aktualizēta, diskutējot par to, kādas alternatīvas “Spotify” ir pieejamas Latvijā?

    Augstāk diagrammā redzams, kādi mūzikas straumēšanas servisi pieejami globāli. Latvijā šis piedāvājums gan nav tik plašs, taču kaut ko sakarīgu var atrast un gan jau kaut kas no tā derēs arī Tev.

    Kādas “Spotify” alternatīvas ir pieejamas Latvijā?

    Pirms ķerties klāt, vēlējos akcentēt Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības un pētījumu firmas “Kantar” vasarā veikto aptauju par mūzikas klausīšanās paradumiem Latvijā. Tajā secināts, ka absolūtais vairākums jeb 93% aptaujāto ikdienā klausās mūziku. Taču par to gatavi maksāt vien 23%. Tā kā “Spotify” piedāvā arī “Spotify Free” plānu, kas ļauj mūziku klausīties bez maksas, rodas jautājums, kā ir ar citiem populāriem mūzikas straumēšanas servisiem. Cik konkurētspējīgi tie ir, kādas iespējas piedāvā un vai būs pietiekami laba alternatīva?

    “Apple Music” – “Apple” lietotājiem un ne tikai

    Tiem, kuri ikdienā izmanto “Apple” ierīces, iespējams, vērts padomāt par “Apple Music” servisu. Pirmos trīs mēnešus to var lietot bez maksas, pēc tam gan jāiegādājas abonēšanas plāns.

    Par mūzikas kvalitāti “Apple Music” lietotāji sūdzēties nevarētu, jo pērn vasarā serviss tika pie studijas kvalitātes skaņas un “Dolby Atmos” atbalsta. Tas nozīmē, ka klausītāji saņem tieši tādas pašas kvalitātes audio saturu, kāds ierakstīts studijā. Savukārt “Dolby Atmos” sniedz telpiskuma iespaidu, sajūtu, ka mūzika tiek atskaņota no visām pusēm un pielāgojas galvas kustībām.

    Tāpat “Apple Music” sadarbojas ar balss asistentu Siri. Praktiski tas nozīmē, ka lietotājs var pajautāt: “Hey Siri, play something chill,” un balss asistents automātiski uzslēgs kaut ko šādā stilā. Vēl viena, manuprāt, labā lieta ir dziesmas vārdu parādīšana reāllaikā, ko arī pēc patikas var gan ieslēgt, gan atslēgt.

    Līdzīgi kā “Spotify” un citi mūzikas straumēšanas servisi arī “Apple Music” iesaka jaunas dziesmas, balstoties uz lietotāja mūzikas klausīšanās paradumiem. Tāpat iespējams izveidot savu personalizēto un unikālo mūzikas atskaņošanas sarakstu. Serviss ļauj noklausīties vairāk nekā 75 miljonus skaņdarbu, kā arī dažādus šovus, koncertus, ko var arī lejupielādēt un klausīties offline bez reklāmām. Podkāstus gan šis serviss vismaz pagaidām nepiedāvā. Taču par to nav jāskumst, jo “Apple” ir izveidojis atsevišķu bezmaksas podkāstu servisu “Apple Podcasts“.

    Latvijā pieejami trīs “Apple Music” abonēšanas plāni: studentiem (3,49 eiro mēnesī), vienai personai (6,99 eiro mēnesī) un ģimenes plāns (līdz sešiem lietotāju kontiem par 10,99 eiro mēnesī). Mazliet unikālāks ir “Apple Music Voice” plāns, kas ļauj lietotājam kontrolēt mūziku ar balss asistentu Siri. Būtiski, ka lietotne jau sākotnēji ir ieinstalēta “iPhone”, “iPad”, “Apple Watch”, “Apple TV”, “Mac” un “HomePod mini” ierīcēs. Tāpat serviss darbojas “Windows” un “Android” ierīcēs, “Sonos”, “Amazon Echo”, “Google Nest” skaļruņos, viedtelevizoros un citās ierīcēs.

    “Youtube Music” – “Youtube” kvalitāte un iespējas

    Ja neesi ābolu fans vai “Apple Music” kaut kā īsti neaizrauj, ir vēl tāda iespēja kā “Youtube Music“. Serviss piedāvā gan bezmaksas mūzikas straumēšanu, gan “Premium” abonementa iespēju, kas ļauj saturu klausīties bez reklāmām, lejupielādēt to un daudz ko citu.

    “Youtube Music” piedāvā dažādu žanru, stilu, noskaņojumu mūziku, kas aptver vairāk nekā 70 miljonus dziesmu. Tāpat iespējams noklausīties mūziķu oficiālos albumus, singlus, remiksus, tiešraides, kaverversijas un citviet grūti atrodamu saturu. Diemžēl podkāsti vismaz šobrīd vēl nav pieejami.

    Līdzīgi kā citi mūzikas straumēšanas servisi arī “Youtube Music” sniedz dziesmu ieteikumus, ļauj izveidot savus personalizētus dziesmu atskaņošanas sarakstus, atskaņo mūziku, balstoties uz lietotāja gaumi, noskaņojumu, atrašanās vietu, attiecīgā brīža nodarbošanos utt.

    Jau labi zināma fīča, ko serviss piedāvā, ir viedā meklēšana, kas ļauj atrast vajadzīgo dziesmu, pat nezinot tās nosaukumu – ierakstot vien pāris saklausītos vārdus. Taču viena no jaunākajām iespējām, par ko no pērnā gada novembra var priecāties bezmaksas lietotāji, ir mūzikas atskaņošana fonā. Līdz ar to vairs nav nepieciešams turēt aktīvu “YouTube Music” lietotni. Iepriekš pie šādas greznības tika vienīgi maksas lietotāji.

    Ja Tev patīk reklāmas, vari droši lietot “Youtube Music” bezmaksas versiju. Taču, ja vēlies tikt pie maksimālā iespēju klāsta, jāiegādājas “Youtube Music Premium” abonements par 6,99 eiro mēnesī.

    “Deezer” – podkāstu cienītājiem

    Dažiem, iespējams, mazāk pazīstams ir mūzikas straumēšanas serviss “Deezer”. Tas piedāvā vairāk nekā 73 miljonus ierakstu, ieskaitot dziesmas un podkāstus. Ja esi podkāstu fans, tad “Deezer” varētu būtu viena no labākajām alternatīvām “Spotify”.

    Kopumā “Deezer” daudz neatšķiras no jau apskatītajiem servisiem. Mūzikas atskaņošanas laikā tas arī piedāvā dziesmu vārdus. “Shuffle” režīms palīdz atrast jaunus skaņdarbus. “Flow” funkcija ļauj sameklēt jaunas dziesmas, balstoties uz lietotāja mūzikas klausīšanās paradumiem. Tāpat iespējams sameklēt skaņdarbus, balstoties uz noteiktu žanru vai garastāvokli.

    Papildus tam iespējams izveidot atskaņošanas sarakstus, kā arī pievienot mīļākos skaņdarbus savai favorītdziesmu kolekcijai. Manuprāt, noderīga fīča ir miega taimera funkcija, kas lietotājam ļauj izvēlēties precīzu laiku pirms gulētiešanas, kad automātiski apstādināt mūziku.

    “Deezer” piedāvā gan bezmaksas – “Deezer Free”, – gan dažādus maksas abonementus, ko vienu mēnesi var izmantot par baltu velti. Ja izvēlēsies šajā servisā atstāt naudu, tiksi pie iespējas saturu klausīties bezsaistē, neierobežoti izlaist dziesmas, protams, arī ar reklāmām jākaro nebūs. “Deezer Premium” abonements izmaksā 10,99 eiro mēnesī, savukārt “Deezer Family” ar iespēju izveidot līdz sešiem lietotāju kontiem – 17,99 eiro mēnesī.

    “Tidal” – augstas kvalitātes mūzikas cienītājiem

    Mūzikas straumēšanas serviss “Tidal” Latvijā pieejams kopš 2015. gada. Tas piedāvā HiFi kvalitātes mūzikas un HD izšķirtspējas mūzikas video iespējas, kā arī “360 Reality Audio” un “Dolby Atmos” atbalstu. Līdz ar to par audio un video satura kvalitāti noteikti nebūtu jāsūdzas. Ir pat īpaši uzsvērts, ka šis serviss domāts tiem, kuriem “mūzika ir asinīs” vai katrā ziņā tas ir nopietns hobijs un mūzikas kvalitāte ir vairāk nekā noteicoša.

    Lietotājiem pieejams plašs saturs – kopumā vairāk nekā 80 miljoni dziesmu un 350 000 video ierakstu. Būtiska nozīme piešķirta saiknes stiprināšanai starp izpildītāju un klausītāju. “Tidal” sācis piedāvāt arī podkāstus, taču pagaidām to nav īpaši daudz un izvēle drīzāk ir nekāda.

    “Tidal” serviss vienu mēnesi ir pieejams bez maksas. Pēc tam, ja iepatīkas, lietotājam ir iespēja izvēlēties “HiFi” abonēšanas plānu par 6,99 eiro mēnesī, “HiFi Plus” par 13,99 eiro mēnesī vai ģimenes plānu no 10,49 eiro mēnesī. Šiem plāniem, protams, atšķiras priekšrocības, taču visi maksas lietotāji saņems saturu bez reklāmām, iespēju klausīties bezsaistē un daudz ko citu, ko tradicionāli piedāvā mūzikas satraumēšanas servisi.

    “Amazon Music” – eksistē arī tāds serviss

    Ja nekas no iepriekšējā neuzrunāja, vēl ir iespēja izvēlēties “Amazon Music Unlimited” servisu. Līdzīgi kā citus arī to pirmo mēnesi var izmantot bez maksas un pēc tam skatīties, vai patīk, un iegādāties abonementu.

    “Amazon Music Unlimited” abonementa īpašnieki saņems piekļuvi augstas kvalitātes audio saturam – ap 90 miljoniem dziesmu, kā arī ap desmit miljoniem podkāstu epizožu, ieskaitot “Amazon Originals”. Maksas lietotājus arī priecēs dzīve bez reklāmām, iespēja klausīties saturu bezsaistē, neierobežota dziesmu pārtīšana utt.

    Ne mazāk būtiski, ka serviss sastrādājas ar “Amazon Alexa” balss asistentu, kas pēc komandām spēs atskaņot tādu saturu, kādu lietotājs vēlas. “Amazon Music Unlimited” abonementa cena ir 6,99 eiro + PVN. Kopumā man šķiet, ka šis mūzikas straumēšanas serviss nepiedāvā neko tādu īpašu, kādēļ tagad skriešus jāmetas to abonēt.

    Pavisam īss kopsavilkums

    Kuru no tiem man izvēlēties?

    Izvēloties mūzikas straumēšanas servisu, vispirms jāpadomā par vairākām lietām:

    • Uz kādas ierīces to izmantosi?;
    • Kādu saturu vēlies klausīties (kā jau noskaidrojām, ne visi piedāvā podkāstus)?;
    • Cik svarīgs Tev ir kvalitatīvs saturs?;
    • Vai un cik esi gatavs maksāt par pakalpojumu?;
    • Vai ģimenē ir vēl kāds, kurš labprāt izmantotu konkrēto servisu?

    Man personīgi patīk tas, ka visi apskatītie mūzikas straumēšanas servisi, kā arī “Spotify” ļauj vismaz mēnesi pakalpojumu izmantot par brīvu, kas ļauj labāk saprast, vai tas patīk vai nē, vai apmierinās vajadzības utt.

    Kādu mūzikas straumēšanas servisu Tu izmanto ikdienā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    37 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    01.02.2022 12:38

    Es nedzīvoju LV(UK), bet jau labu laiku priekšroka ir Youtube Premium. Ne tikai ir visi Youtube music priekšrocības, bet arī pašā Youtube ir bez reklāmām. Te gan UK music ir 9,99£, pilnais komplekts 11,99£. Ja pērk caur Indijas IP, tad ir lētāk :D esmu slikts cilvēks… es zinu.

    Last edited 2 years ago by REALAIS
    Lauris
    01.02.2022 13:04
    Reply to  REALAIS

    +, jo ir divi vienā. Labais šajā ir tas, ka nav jau jāslēdz līgums, var atteikties jebkurā brīdī, un palietot arī ko citu. Youtube mūzika diezgan ātri izsmeļ sevi, piedāvājot ko jaunu, ko klausīties. Tad var pāris mēnešus palietot piemēram Spotify, un atgriezties, kad arī tas apnīk. Personīgi pārāk daudz laika pavadu Youtube, toties bez reklāmām.

    Run Lola Run
    01.02.2022 14:02
    Reply to  REALAIS

    Es arī YouTube Music. Tieši tie paši iemesli. Esmu pieslēdzis “ģimenes paku”, un meitas arī sajūsmā, ka video bez reklāmām.

    Flare
    01.02.2022 12:46

    Nesen sāku lietot Tidal, esmu apmierināts, kvalitāte tiešām laba. Tā kā nopirku labas austiņas, gribējās kvalitatīvāku skanējumu.

    KKTK
    01.02.2022 13:24
    Reply to  Flare

    Gluži mans stāsts. Papildus, kādu brīdi vairs nelidojot un neabonējot Spotify, bet viņi gada laikā tā arī nemēģināja piedāvāt kādu atpakaļatgriešanās dīlu. Nu tad čau!

    Muzons
    01.02.2022 13:52
    Reply to  KKTK

    +++ Arī tidal

    01.02.2022 13:19

    Es šajā trakumā arī atcēlu Spotify abonēšanu, pārgāju uz Apple Music. Salīdzinājumā ar Spotify pietrūkst informācijas par izpildītājiem un vispār interfeiss liekas tāds kā neveiklāks – nu kā jau ābolam.

    Muldis
    01.02.2022 14:31

    Kaut kas ar tām Deezer cenām nav tā kā vajag. Agrāk lietoju premium un maksāju 6,99, tad pārgāju uz Family un tagad maksāju 10,49. Kaut gan viņu pašu lapā rāda ka Family = 17,99. Hmm???

    Name*
    01.02.2022 14:36

    Autor, tabulā pie Apple music, kur ir ierakstu kvalitāte. Audio kvalitāte ir līdz 24-bit/192 kHz. https://support.apple.com/en-us/HT212183

    Last edited 2 years ago by Name*
    01.02.2022 15:46

    Apple Music nav tikai Apple lietotājiem – tas ir multiplatformu straumēšanas serviss. Mazliet maldinoši raksti. Turklāt pie plāniem vēl klāt nāk arī Apple Music Voice plāns, kur dziesmas var regulēt tik ar balsi – tas ir lētāks.

    Skābene
    01.02.2022 15:48

    Lietoju Deezer.

    Rūdolfs Rancāns
    01.02.2022 15:56

    Pie Apple music varēja varbūt vēl pieminēt, ka to ir iespējams ņemt arī komplektā ar tv+, iCloud un arcade. Zem nosaukuma Apple One.

    Usinss
    01.02.2022 17:04

    Tieši šo Apple ome lietoju. Ir gan spēles, gan TV, gan katram ģimenes loceklim 200GB iCloud un protams, katram ģimenes loceklim Apple music. Kvalitāte ir Ok mūzikai. Automobīlī skan labāk par spotify. Patīk, ka varu savu mūzikas bibliotēku straumēšanas caur Apple music. Tā ievelku māksliniekus, kuri nav šajā platformā. Šis bonus der tiem, kuri mūziku pirms gadiem 10 pirka legāli dažādos datu nesējos un digitalizēja to.

    Papa
    01.02.2022 16:37

    Un galu galā ios ir atsevišķa bezmaksas podkāstu aplikācija…

    Rūdolfs Putniņš
    01.02.2022 17:12

    Priekšvārds – esmu zvērināts audiofīls ar 10k skandām un 5k austiņu sistēmu.

    Principā ikdienas klausījumiem izmantoju Spotify, uz kā sēž arī mana ģimene. Savulaik ir izmantots arī Tidal savienojumā ar Roon. Tā kā man galvenā audiosistēma barojas no RPi strīmera, tad man ir ļoti svarīgi, lai straumēšanu var vadīt attālināti no aplikācijas. Spotify to prot. Kamēr to nepratīs citi strīmeri, tikmēr es no Spotify prom neiešu. Nopietnākiem klausījumiem man ir NAS ar mūziku CD kvalitātē.

    Es arī pirms kāda brīža atklāju interneta radio un teikšu, ka daudziem tas varētu būt laba alternatīva strīmeriem. Stacijas ir visa veida gaumēm un nereti nospēlē kaut ko interesantu un nedzirdētu. Un tas viss bez maksas!

    EDMUNDS
    27.03.2024 08:57

    Priekš kam 10k aparatūra lai klausīties no 320 kbs straumēšanas 🤣.nopērc Apple austiņas 150 EUR un klausies.

    Džeina
    01.02.2022 18:56

    Tās “ārkārtīgi” smagās problēmas, ko it kā cietis Spotify (Džo Rogans… tiešais vaininieks grēkāzis, jau atrasts?), vairāk ir līdzīgas tam, par ko rakstīja pagājušā gada vasarā viens vietējais laikraksts, intervijā. Vēsture atkārtojas.
    Nocitēšu.

    Mūsdienu politkorektums = padomju cenzūra
    DDD: Vai varam mūsdienu politkorektuma vilni salīdzināt ar padomju okupācijas laika cenzūru?
    Andrejs Veisbergs: Cenzūra svārstījās līdz ar kompartijas līniju. Principi tam, kas tiek svītrots un kas tiek atstāts, bija diezgan dzelžaini. Cenzūrai padomju laikā bija vairāki līmeņi. Neiztrūkstoša bija arī pašcenzūra, kā viens no tiem. Mūsdienās vēl nav izveidojusies šāda sistēma, it kā neesošā cenzūra ir haotiska un nav tik stingri reglamentēta. Agrāk bija tā: pašcenzūra – autors jau zina, ko drīkst vai nedrīkst; redaktors – var pieņemt vai noraidīt; cenzūras instance no teksta vēl izņem ārā kādus “pretpadomju” drumslas; reizēm pieslēdzās arī centrālkomiteja, lai konfiscētu jau nodrukāto.

    Dāvis
    01.02.2022 19:12

    Esmu lietojis lielāko daļu mūzikas servisu – Spotify man ir visērtākais. Ja dēļ tā, ko kāds cilvēks ir pateicis savā podkāstā pamet Spotify, tad esi pārāk jūtīgs. Gan atradīsi arī citu servisu piedāvātajās dziesmās kādu aizvainojošu izteikumu.

    Pičs
    02.02.2022 10:37
    Reply to  Dāvis

    Pareizi pareizi. Var pirkt arī uiguru saražoto kokvilnu, jo vislētākā.

    Amino
    07.02.2022 18:39
    Reply to  Pičs

    Neprecīza analoģija – te ir jautājums par to, vai ir pieņemami uz to pašu tirgu pēc piena un paprikas, ja kaut kur citā tirgus daļā kāds tirgo uiguru saražoto kokvilnu.

    Rolands
    01.02.2022 21:42

    Lietoju Spotify, intereses pēc pārgāju uz Apple music, bet šķiet nedaudz samocīts. Patika YouTube music, bet attur tas, ka vajadzētu ģimenes paku, bet šie neļauj izmantot bērniem, kas ir jaunāki par 13 gadiem. Tad nu neko

    p2002c
    01.02.2022 22:23

    Lietoju Tidal kādus trīs gadus. Paņēmu toreiz HiFi pieslēguma akciju un vairs nevarēju atteikties, lai gan vairākas reizes domāju un netiku skaidrs – vai Tidal nepārgriež basus, lai izklausās labāk. :) Salīdzināju gan ar Spotify (kādreiz bija pamata rīks), gan Deezer hifi – nebija tas. Tidal bija drausmīgi algoritmi, bet laba skaņa. Biju uz atteikšanās robežas, līdz Tidal palaida My Daily Discovery, kas kompensēja Spotify Discover Weekly. Spotify savu hifi tā arī nepalaida, bet… To palaida Apple. Apple spiediena rezultātā Tidal Hifi pārtapa par “parasto “hifi” un “hifi plus”. 14 eur mēnesī ir 14 eur mēnesī un “samazinātais” hifi (7 eur) man likās laba opcija – nav jau īsti atšķirība + nav man iespēju atskaņot Dolby Atmos vai spatial audio. Un.. man ir vīliens, vairākas dziesmas izklausās sliktāk. Par spīti visam, ka daudzi ironizē par “masters” tracku (tagad pieejams tikai Tidal hifi plus) kvalitāti, kas reāli ir lossy. Gadu mijā paņēmu testu gan Apple music, gan Amazon HD. Pirmie iespaidi – Amazon kaut kas nav, pie tam ultra HD tracku ir maz un daudzi albūmi ir marķēti ar Ultra HD, lai gan reāli tāda ir tikai viena dziesma no visa albūma. Apple izklausījās daudz labāk. BET… Man ikdienā ir Windows… Read more »

    aapsis
    02.02.2022 10:35
    Reply to  p2002c

    Nekur (arī rakstā) netiek pieminēts, ka Tidal, lai tiešām izbaudītu loosless skaņu, ir nepieciešams DAC, kas spēj “atkost” tos failus attiecīgā kvalitātē. Un ne visi to var (varēja). Vismaz kad pētīju Tidal opciju, līdz tam nonācu. Un par cik investēt papildus dzelžos nebij plānots, atmetu Tidal kā opciju.

    Rūdolfs Putniņš
    02.02.2022 12:27
    Reply to  aapsis

    Jebkurš DAC ar 16 bitu diskretizācijas un 44.1kHz frekvences atbalstu spēs atskaņot Tidal lossless (Redbook) kvalitātes mūziku. Problēmas sākas ar MQA failiem, kuru ieguvumi ir grūti pierādāmi ar esošajām signāla analīzes metodēm. Par laimi Tidal ir sācis nedaudz distancēties no MQA.

    Armands
    02.02.2022 10:19

    Spotify nekam neder. Kategorijas rock new rock man liek Coldplay. Lietojiet deezer ar opera browser iebuveto reklamu blokesanu. Nevienas reklamas viss iet. Interfeias daudz labaks.

    wils
    02.02.2022 10:42

    Lietoju Bandcamp.. nevis uzturu AKKA/LAA

    Atis
    02.02.2022 11:05

    Pašlaik izmantoju Spotify, jo aplikācija strādā ļoti labi – negļuko ne automašinā, ne savienojoties ar austiņām un tumbām. Kādu laiku izmantoju Tidal, ar to bija regulāras problēmas pārslēdzoties starp ierīcēm, lai arī ļoti iespējams, ka viņiem pēdējo 2 gadu laikā varētu būt ievērojami uzlabojumi.
    YouTube music arī esmu lietojis kādu gadu, man ļoti nepatika automātiskie ieteikumi – nav ne jausmas kādēļ tie visi virzījās uz hiphopa pusi, kaut arī to vispār neklausos; pat vēstures vairākkārtēja dzēšana nelīdzēja.
    Domāju kaut kad nākotnē Apple music pamēģināt.

    Kekss
    02.02.2022 13:57

    Abonēju Spotify kopš kļuva oficiāli pieejams Latvijā, ikdienai austiņās vai fona mūzikai tumbās pilnībā apmierina. Iespējams kaut kad izmēģināšu Apple Music. Joe Rogan man saistās ar Fear Factor…

    Roberts
    03.02.2022 13:57

    Es nudien nesaprotu ko var ņemties ar to jebatoriju straumēšanā. Tak ja disks ir nopirkts tad var mierigi to ripuli kačāt. Nesaprotu kur ir ētika par autortiesībām maksat katru reizi kad klausies mūziku ja esi jau vienreiz iegādājies to ripuli. + ir arī radio kam nevajag internetu.

    Miks
    03.02.2022 23:34

    Biju paņēmis uz tiem trijiem mēnešiem Apple Music. Mūzikas kvalitāte bija labāka nekā Spotify. Bija arī dažādi ekskluzīvi albūmi un dziesmas, kas bija tikai atrodamas Apple Music. Taču man uz datora Itunes aplikācija nestrādāja ideāli. Vai nu lēni lādējās, vai nelādējās vispār, bija arī reizes, kad meta ārā un aplikācija telefonos ir nekāda.

    Pārsvarā lietoju Spotify un nesūdzos. Protams ir lietas, kuras es gribētu, kaut vai to pašu HiFi, kas vēl nav, bet pārsvarā viss ir okay. Ar Spotify vēl ir tas, ka var atrast cracked versijas internetā un iegūt primitīvu bezmaksas Spotify Premium, bez reklāmām, bez nekādiem limitiem.

    wils
    04.02.2022 10:29
    Reply to  Miks

    Reklamēt cracked versijas? Vīrusus izplati?

    Krotow
    04.02.2022 17:42
    Reply to  wils

    Prasās pēc mīnusa. Ne visi krakotāji savam darbam liek klāt mēslus.

    Kavacky
    04.02.2022 17:17

    #downloadmp3

    Jānis Ozols
    12.02.2022 19:15

    Kompī – Youtube Music + Adblocker
    Telefonā – Online radio (var atrast bez reklāmām)

    Reklāma