Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV robežu sargāšanai plāno izmantot robotsuņus

    Jaunākie raksti

    Roboti var būt ne tikai labs palīgs monotonu darbu veikšanai, bet arī godam izpildīt ļoti svarīgus, atbildīgus un arī potenciāli bīstamus pienākumus. Piemēram, ASV savu robežu sargāšanai nopietni apsver izmantot robotsuņus. Jaunākais ASV Iekšzemes drošības departamenta (IDD) ziņojums informē par progresu robotsuņu izmēģinājumos uz valsts dienvidu robežas.

    Šos četrkājainos robotus radījis uzņēmums “Ghost Robotics“, kas ir konkurents labāk zināmajam “Boston Dynamics“. “Ghost Robotics” populārākais modelis “Ghost Vision 60”, ko izmanto arī šajos izmēģinājumos, ir 76 cm augsts, sver 32 kg un ar vienu uzlādi spēj kustēties ar ātrumu līdz 4km/h. Robots ir spējīgs pārvietoties autonomi, bet to var vadīt arī manuāli. Tāpat to iespējams aprīkot ar papildus iekārtām, piemēram, nakts redzamības kamerām, uzlikt kravu utt.

    Reklāma

    Avots: Ghost Robotics

    IDD ir plaši izklāstījis šo robotsuņu ikdienas pienākumus. Tie, aprīkoti ar kamerām un sensoriem, autonomi patrulē, vadoties pēc iepriekš iestatīta maršruta. Viena no galvenajām šo robotu priekšrocībām ir tāda, ka tie spējīgi pārvietoties teju jebkur, kur var arī cilvēks, piemēram, pārvarēt pakāpienus un uzkāpt augšā pa trepēm, stāvākiem kalniem, pārvietoties pa akmeņainu reljefu utt.

    Roboti tiek testēti dažādās ar robežas uzraudzību saistītās pozīcijās, lai saprastu, kādus pienākumus tie vislabāk spētu veikt. IDD norādījis, ka pašreiz viss norit veiksmīgi un darbs ar robotiem turpināšoties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Didzis
    07.02.2022 10:24

    Ja “ar vienu uzlādi spēj kustēties ar ātrumu līdz 4km/h”, tad ar kādu ātrumu tas pārvietosies ar divām uzlādēm?

    ggggg
    07.02.2022 11:16
    Reply to  Didzis

    8km/h

    Krotow
    08.02.2022 11:23

    Tas nu gan ir bruņurupucis. Tam darbam, kur viņu taisās izmantot, verķim būtu jāspēj skriet arī ar 30-40 km/h.

    bobis
    09.02.2022 02:21

    Masks lolojums? Nelegalas cigarete ari prot parnesat?

    Reklāma