Web Analytics
More
    Reklāma

    Atzīmējot Jauno gadu, Ķīna publicē video ar savu kosmosa kuģi, kas riņķo ap Marsu

    Jaunākie raksti

    Tūlīt būs pagājis gads, kopš Marsa orbītu sasniedza trīs valstu kosmosa kuģi, ieskaitot Ķīnas “Tianwen-1”, kas to paveica 10. februārī, bet uz Sarkanās planētas nolaidās 14. maijā. Tā kā 1. februārī Ķīna atzīmēja Jauno gadu, Ķīnas Nacionālā kosmosa administrācija nolēma padalīties ar video, kurā redzams, kā “Tianwen-1” riņķo ap Marsu.

    Video, kas uzņemts ar kosmosa kuģim piestiprinātu kameru, redzama daļa no “Tianwen-1” korpusa, dzinēji, fonā pazib arī Marss. Tā publicēšana uzskatāma par īpašu notikumu, jo Ķīna kopumā reti dalās ar informāciju par saviem kosmosa centieniem, atklājot tikai pašu būtiskāko, kas saistīts ar misijām un raķetēm. Taču Marsa sasniegšana Ķīnai ir liels notikums, par ko ir jārunā vairāk un plašāk. Piemēram, arī janvārī tika publicēti vairāki skaisti attēli, kuros redzams “Tianwen-1” un tā fonā milzīgais Marss.

    2020. gada jūlija nogalē uzsāktā misija uzskatāma par Ķīnas pirmo veiksmīgo mēģinājumu nokļūt uz Marsa, padarot valsti par vienu no dažām, kas ar robotu palīdzību izpēta Sarkano planētu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    06.02.2022 23:37

    Tikpat aktuali vai meness pardots krieviem un kurs bus pirmais cilveks uz saules.

    Reklāma