Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung, līdzīgi Apple, aizvadījis ļoti veiksmīgu finanšu gadu

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā ziņojām, ka Apple publicējis savus pēdējā ceturkšņa finanšu datus, kas bijuši vislabākie uzņēmuma vēsturē. Līdzīga situācija arī konkurenta Samsung pusē, kas savu finanšu gadu noslēguši ar 232 miljardu dolāru lielu apgrozījumu.

    Tas ir 18% kāpums, salīdzinot ar 2020. gadu, un neskatoties uz visu pandēmijas ietekmi, uzņēmumam ir izdevies gan apgrozīt, gan nopelnīt vairāk. 2021. gadā peļņa sasniegusi aptuveni 43 miljardus dolāru. Īpaši veiksmīgs bijis tieši ceturtais ceturksnis, tāpat kā Apple. To veicinājuši gan jaunie salokāmo viedtālruņu modeļi, gan pārējie Samsung piedāvātie produkti. Salīdzinot ar 2020. gada noslēdzošajiem trim mēnešiem, iepriekšējā gadā pārdošanas ieņēmumi auguši par 24%, bet peļņa pat par 53%.

    Reklāma

    Samsung joprojām paredz, ka šajā gadā būs problēmas ar komponenšu piegādi, kas neļauj precīzi plānot un prognozēt 2022. gada pārdošanas un ieņēmumu rezultātus. Tomēr uzņēmums cer turpināt izaugsmi, un izskatās, ka tā arī notiek. Acīmredzot kopumā viedtālruņu pieprasījums ir bijis ļoti augsts, kas nodrošinājis vairāku tirgus spēlētāju labos ieņēmumus. Burtiski ap stūri ir brīdis, kad Samsung varētu prezentēt jaunos Galaxy S22 sērijas viedtālruņus 9. februārī.

    Avots: GSMArena
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma