Web Analytics
More
    Reklāma

    Meta saņēmusi patenta apstiprinājumu mehāniskajai acij

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Meta (iepriekš Facebook) decembrī saņēmis patenta apstiprinājumu mehāniskajai acij, kura ļoti atgādina to, kas ir mums cilvēkiem.

    Informācija par patentu bija pieejama jau decembrī, tomēr izskatās, ka tā netiek pārāk plaši publiskota. Jaunais produkts ir robotiskā divasu acs, kuras rotācijas centrs būs apaļās formas centrā. To darbinās ārēji pieejams motors, kas varētu būt ievietots potenciālā nēsātāja galvā vai robota smadzenēs. Mehāniskā acs ļoti atgādinās cilvēka aci, jo tā ir veidota estētiski līdzīga, piemēram, saņemot gan acs varavīksneni, gan zīlīti, kā arī atbilstošas ārējās daļas.

    Reklāma

    Attēlu sensors atradīsies aiz zīlītes, un tas būs spējīgs sarauties vai paplašināties, balstoties uz varavīksnenes darbību. Kā publiskots patenta informācijā, tad būs iespējams iegūt arī krāsainus attēlus, līdzīgi, kā to dara mūsu acis. Meta nav ziņojusi par precīziem nolūkiem, kur varētu tikt izmantotas šādas mehāniskās acis, tomēr ierīces pielietojums būtu kopēt cilvēka vai dzīvnieka acs darbību. Tāpat tiek minēta informācija par ādas izmantošanu, kas varētu būt saistīta ar iespēju slēpt mehāniskā detaļas. Arī ar šo komponenti Meta notiek dažādi pētījumi un eksperimenti.

    Avots: ASV Patentu birojs

    Pagājušā gada novembrī Meta atrādīja prototipu īpašam cimdam, kas būs spējīgs virtuālajā vidē sniegt to sajūtu, kāda ir turot rokā fiziskus objektus. Tas viss, lai uzlabotu pieredzi metaversā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma