Web Analytics
More
    Reklāma

    “Disney” patentē tehnoloģiju, kas ļaus ienest metaversu reālā pasaulē

    Jaunākie raksti

    Izklaides pakalpojumu sniedzējs “Disney” saņēmis apstiprinājumu savam patentam, kas ļaus ienest metaversu reālā vidē – savā atrakciju parkā. Pozitīvu atbildi “virtuālās pasaules simulatora” patentam uzņēmums saņēma pērnā gada pašā nogalē – 28. decembrī.

    Risinājuma galvenā doma ir radīt personalizētas, interaktīvas papildinātās realitātes atrakcijas “Disney” parka apmeklētājiem. Būtiski, ka, lai baudītu šādu izklaidi, lietotājiem nebūs vajadzīgs papildus tehniskais aprīkojums. Lai risinājums darbotos, nepieciešams izsekot parka apmeklētājus, izmantojot viņu mobilos tālruņus. Šādā veidā “Disney” varētu radīt un projicēt 3D efektus fiziskās vietās, uz atrakciju parkā esošo ēku sienām, objektiem utt. Ja viss izdosies, tas būs kaut kas pavisam citādāks, jo metaverss kļuvis pazīstams kā kaut kas internetā esošs un kuram var piekļūt ar virtuālās vai papildinātās realitātes brillēm.

    Reklāma

    Būtiski, ka šie nav vienīgie “Disney” centieni attiecībā uz metaversu. Uzņēmumam ir plāni izveidot savu metaversa vidi “Disney Metaverse” ar mērķi vēl ciešāk apvienot fizisko un digitālo pasauli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma