Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota šonedēļ prezentēs uzlabotu “GR Yaris” un vēl vairāku sporta auto konceptus

    Foto: Autocar

    Jaunākie raksti

    Toyota “GR Yaris” pats par sevi ir tiešām lielisks auto, par ko mēs pārliecinājāmies pagājušā gada ziemā, taču tagad Toyota gatavo uzlabotu šīs mašīnas versiju, kas tiks izrādīta šonedēļ Tokijā. Tāpat gaidāmi vēl vairāku sporta auto koncepti, kas nākotnē varētu pārvērsties ielas sporta mašīnās.

    Dienaskārtībā esošais “GR Yaris” tiek aprakstīts kā “pilnībā pielāgota” (fully tuned) versija jau esošajam modelim, kas saņēmis neskaitāmas uzslavas. Pagājušajā gadā Toyota tika pieķerta, šo mašīnu testējot Nirburgringā. Acīmredzamas izmaiņas no “spiegu foto” ir masīvais spoileris aizmugurē un arī pārstrādātais priekšgals. Tas liek domāt, ka Toyota veikusi aerodinamikas izmaiņas, lai uzlabotu sniegumu. Tāpat iespējams, 1,6 litru trīscilindru motors noregulēts tā, lai tas attīstītu vairāk nekā oriģinālos 261 zirgspēku.

    Reklāma

    Toyota apliecinājusi savu vēlmi piedāvāt “labākus, motoru sporta iedvesmotus ielas auto”. Tas nozīmē, ka arī šīs versijas tapšanā savu roku varētu būt pielikusi Toyota WRC komanda “Gazoo Racing”. Pagaidām nezinām, ko Toyota ar šo versiju grasās iesākt – vai tā tiks piedāvāta tirdzniecībā, vai tā būs modifikāciju pakotne jau esošo mašīnu īpašniekiem, vai varbūt Toyota vienkārši vēlas nodemonstrēt šī modeļa maksimālo potenciālu.

    Ar to Toyota neaprobežosies, jo tiek solīts “GR GT3” konceptauto. Pagaidām ražotājs piedāvājis tikai ļoti tumšu attēlu, bet auto siluets liecina, ka tas nav saistīts ar kādu no šā brīža Toyota modeļiem. Šis koncepts tiek aprakstīts kā “sacīkstēm paredzēts auto, kas apvieno komandas gūtās zināšanas sacensībās.” Plānots prezentēt vēl vairākas mašīnas, kas nostiprina Toyota centienus attīstīt sportiskas mašīnas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma