Web Analytics
More
    Reklāma

    Nelegālais straumēšanas serviss Popcorn Time pārtraucis savu darbību

    Jaunākie raksti

    Viens no populārākajiem nelegālajiem straumēšanas servisiem Popcorn Time ir oficiāli pārtraucis savu darbību, jo dramatiski krities aktīvo lietotāju skaits. Domāju, ka par šo vārdu salikumu būs dzirdējusi vismaz lielākā daļa no mums.

    Pirms astoņiem gadiem tieši popcorn-time.tw (popcorn-time.to) bija viens no tiem servisiem, kas visai ērti ļāva piekļūt nelegāli iegūtām filmām un seriāliem. Tas pat tika dēvēts par “Netflix pirātiem” (angliski “Netflix for pirates”), un tā darbība tika balstīta uz BitTorent platformas, kas principā arī bija uzvaras atslēga. Tāpat Popcorn Time pat bija izveidojuši atvērto kodu, kas daļēji arī veicinājis servisa popularitātes kritumu, jo citiem bija iespēja to nokopēt un piedāvāt labākas alternatīvas.

    Reklāma

    Pa šo laiku, protams, neiztika bez dažādās tiesas prāvām, īpaši jau no Holivudas, saistībā ar filmu straumēšanu, tomēr servisam ir diezgan veiksmīgi izdevies no tām izvairīties. Savos labākajos gados noteiktos reģionos Popcorn Time bija meklētāka mājaslapa nekā Netflix, un to lietoja vairāki miljonu lietotāju. Tiesa, nevar uzskatīt, ka šī būtu, piemēram, Netflix uzvara pār pirātismu, jo šo tirgus daļu vienkārši ir ieņēmuši citi servisi, kas ir spējuši piesaistīt auditoriju.

    Tieši 2022. gada pirmajā nedēļā mājaslapa popcorn-time.tw pārstāja savu oficiālo darbību. Servisa komanda atklāti publiskojusi apmeklējuma statistiku, ko piedāvā Google Trends, norādot uz šo smago soli, pārtraukt savu darbību. Joprojām gan ir pieejams oficiālais kods GitHub platformā, lai interesenti to varētu atsvaidzināt.

    Avots: Popcorn TIme
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    10.01.2022 09:53

    Interesants raksts bla bla bla.
    Atver google.com ieraksti popcorn time- tur rāda, ka miris utt. Visādi raksti, izfiltrēti rezultāti.
    Atver duckduckgo.com – pirmais rezultāts jau ir kārtējais popcorn time klons ar tādu pašu funkcionalitāti.
    Pirātismu nav iespējams iznīdēt tiesiskā valstī, kurā ir ļautas kaut kādas brīvības un visās valstīs nesaskanēs likumdošana par autortiesībām.

    Last edited 2 years ago by Usinss
    Reklāma