Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” nav izvēles – būs jāpārraida 20 Krievijas propagandas kanāli

    Jaunākie raksti

    Skaidrs, ka “Netflix” nepārraida vienādu saturu visā pasaulē, jo katrā valstī jāievēro citi noteikumi, likumi, normas. Iespējams, ka Krieviju var uzskatīt par stingrāko no tām. Valsts gatavojas pieprasīt, lai “Netflix” no nākamā gada marta Krievijā pārraida vismaz 20 propagandas kanālus.

    Kā ziņo laikraksts “The Moscow Times” – Krievijas interneta un televīzijas regulējošā iestāde “Roskomnadzor” 28. decembrī pievienojusi “Netflix” savam tā dēvētajam audiovizuālo pakalpojumu reģistram. Tajā iekļautajiem servisiem obligāti jāpārraida vismaz 20 Krievijas televīzijas kanāli, kā: NTV, Krievijas sabiedriskā televīzija OTR, Krievijas Pareizticīgās baznīcas kanāls “Spas”, Krievijas un Baltkrievijas savienotās valsts kanāls “Mir”. Šie un vēl vairāki citi televīzijas kanāli bieži vien pārraida Kremli slavējošu saturu.

    Reklāma

    Noteikumi arī paredz, ka “Netflix” Krievijā līdz nākamā gada martam jāreģistrē jauns meitasuzņēmums, ko 80% apmērā pārvaldīs vietējie partneri. Tāpat video straumēšanas servisam būs stingri jāievēro noteikumi, kas aizliedz ekstrēmisma popularizēšanu ar mērķi agrūtināt opozīcijas dzīvi un viedokļa brīvību.

    Tomēr labā ziņa ir tā, ka visi šie noteikumi attiecas tikai uz Krieviju. Vēl neskaidrs paliek tas, vai “Netflix” akceptēs šos noteikumus. Ja nē, tam, visticamāk, būs jāpārtrauc pakalpojumu sniegšana Krievijā, ja tas vispār ir iespējams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārcis
    31.12.2021 13:50

    Cerams Netflix uzliks vienkārši mīksto šai auditorijai :) Tāpat visi nenozombētie Krievijas tautas pārstāvji atradīs kur skatīties sev vēlamo saturu…. :)

    Basics
    31.12.2021 14:18
    Reply to  Mārcis

    KF valdība ir ieguldījusi tīklu filtrēšanā un bloķēšanā. Reizēm gadās, ka bloķējot kādu servisu, tiek parauti līdzi citi, nesaistīti servisi, bet tehniski viņiem ir iespējas. Nesen bija ziņa, ka bija ķērušies klāt Toram.

    Šai problēmai nav tehniska risinājuma – tā ir iešana pa spirāli. Reāli tas visdrīzāk, beigsies ar Čeburnetu un pūli, kam neko vairāk dzīvē arī nevajag. Nenozombētie jau ir pārvākušies uz tuvākām vai tālākām ārzemēm. Tagad viņus aktīvi spiež laukā ar ārzemju aģenta zīmogu un beigās tas Netflix, YT un viss pārējais vienkārši nebūs vajadzīgs. Kāpēc vajag, ja ir Yandex.

    devnull
    01.01.2022 21:05
    Reply to  Mārcis

    Krievijai pareiza nostāja – pat var teikt apsveicami!

    Maris .
    31.12.2021 15:29

    Bēdīgākais ir tas, ka absolūti lielākais vairākums Krievijā un tās lojālie cilvēciņi šajā robežas pusē ļaujas zombēšanai un paši jau pārstājuši domāt. Tas arī ir kremla mērķis.

    Artūrs
    31.12.2021 17:34

    Maldinošs virsraksts – “Netflix” nav izvēles, kad beigās tiek minēts, ka vēl neskaidrs paliek tas, vai “Netflix” akceptēs šos noteikumus.

    Kursors.lv
    31.12.2021 17:38
    Reply to  Artūrs

    Jā, nav izvēles. Vai nu seko visiem Krievijas noteikumiem, vai šajā valstī pārstāj piedāvāt savus pakalpojumus. Tu tači zini, cik labi Krievijā iet LinkedIn?

    digitalk
    01.01.2022 04:01

    raksta tulkojums ir propagandas izskalotu smadzeņu demagoģiska atrauga. oriģinālā ir korekti uzrakstīts, ka tie ir federālie, t.i., valsts kanāli, nevis propagandas kanāli. tāpat tur nav autores fantāziju par kanālu saturu.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    pacans
    01.01.2022 08:21
    Reply to  digitalk

    lol ko tu neteiksi

    varbūt vēl pateiksi, ka tā ir normāla prakse, ka “valsts” diktē privātam uzņēmumam, kādu jāparraida? vai to, ka 80% biznesa lokāli savāc savējie pacani?

    digitalk
    01.01.2022 09:40
    Reply to  pacans

    kāds sakars Krievijas impērijas iekšējām lietām ar manu komentāru?

    Basics
    01.01.2022 12:13
    Reply to  digitalk

    impērijas)

    Usinss
    01.01.2022 12:24
    Reply to  pacans

    Es atvainojos, kas Latvijā izsniedz apraides licences un nosaka, ko mēs varam skatīties? Man jau liekas, ka Valsts kontrolēts kantoris. Un vēl, savas valsts slavināšana nav propoganda bet patriotisms. Tad no Latvijas kanāliem arī varam mest ārā ap 40% satura, kur visi akli lepojas ar valsti. Un pārejie 60% nav radīti LV…. Nevajag būt aklam idiotam un domāt, ka tikai Krievi to dara. Visi to dara. Tikai cik smalki un gaumīgi tas sanāk. Rietumos ir mazāka pēcgarša. Bet “cancel” kultūra sākās ASV, kur dažas trakas mājsaimnieces ar košām matu krāsām spēj panākt šovu noņemšanu no apraides, kaut šovam ir milijonu auditorija, bet kliedzēji ap 1-10k, kas, balstoties uz demokrātiju, nav pareizi.

    ggggg
    01.01.2022 16:37
    Reply to  Usinss

    Manuprāt, Netflix savā pakalpojuma grozā vajadzētu obligātā kārtā iekļaut arī LTV translāciju. Un RigaTV24 arī neaizmirsīsim! Tas lai būtu aizsardzība pret importa ideoloģiju (jauno Spiderman un woke Matrix 4).

    Usinss
    02.01.2022 00:25
    Reply to  ggggg

    Kā jau teicu. Rietumi smukāk māk uzspiest savu taisnību. Woke un LGBT ir ļoti labi pārstāvēts Netflixā. Un visi cepās, bet abonē.
    P.S- Šoreiz Matrixā sieviete nopelnīja savu vietu, nevis norādīja ka viņai tas pienākas. Laikam pārāk apdraudēts jūties.

    digitalk
    02.01.2022 08:13
    Reply to  Usinss

    Šoreiz Matrixā sieviete nopelnīja savu vietu

    toties Gina Carano ar vieglu Diney/Lucasfilm roku izlidoja no Mandaloriana kā korķis no šampanieša pudeles par to, ka brīvi atļāvās paust savus konservatīvos politiskos uzskatus un pasmīkņāt par LGBT (uz ko kancelēšanas kultūras histēriķi ar LGBT un līdzsūkātājiem priekšgalā saorganizēja vajāšanu socmedijos ar prasību Disnejam viņu atlaist).

    Basics
    02.01.2022 09:43
    Reply to  digitalk

    Vēlams nejaukt kopā kancelēšanu un vajāšanu/slepkavības pēc politiskajiem uzskatiem.

    digitalk
    02.01.2022 09:54
    Reply to  Basics

    es nejaucu. un tu?

    ggggg
    02.01.2022 19:28
    Reply to  digitalk

    Heeeeiiii, draudziņ, Gina vakcināciju pielīdzināja holokaustam! Vēroju viņas stulbuma izpausmes soctīklos un gaidīju, kad viņa norausies.
    Katram savi uzskati vakcinācijas jautājumā, uzskatu daudzveidība ir ok, taču viņa ilgstoši soctīklos izplatīja pēdējo huiņu (un dara to vēl aizvien). Internetā tu esi kā uz skatuves. Ja izplati dezinformāciju pandēmijas laikā, nebrīnies, ja kāds vairs nevēlas izmantot tavus pakalpojumus. Nav jau viņa pilnībā izslēgta no darba tirgus – rau, jauna filma viņai top, tāpat gan jau varēs arī turpmāk sievietēm ringā dot pa seju kā līdz šim.

    digitalk
    02.01.2022 21:33
    Reply to  ggggg

    Heeeeiiii, draudziņ

    tavs draudziņš ir tev starp kājām. tu ar to mazulīti bieži sarunājies?

    Gina vakcināciju pielīdzināja holokaustam!

    cik ērti ir melot, t.i., dezinformēt, lai izveidotu “pierādījumus” savam bullšitam, vai ne? ar holokaustu viņa neko nesalīdzināja, bet ar nacistisko Vāciju salīdzināja politisko klimatu ASV.

    Krotow
    02.01.2022 22:39
    Reply to  digitalk

    Latviski viņu sauc Džīna Karano. Un izskatās ka arī nekautrējas saukt lietas īstajos vārdos, kas ir labi. Tiesa mēdz būt neuzmanīga un nepārbaudīt visus faktus pirms kaut ko publiski saka. Publiskai personai to tomēr būtu jādara, citādi iet dumji.

    Kursors.lv
    01.01.2022 08:52
    Reply to  digitalk

    Ak, vai. Kāda neraža.

    Papa
    02.01.2022 16:56
    Reply to  digitalk

    Digitalk tu esi lohs vai tikai izliecies par tādu?

    digitalk
    02.01.2022 17:03
    Reply to  Papa

    ja tu meklē sev radniecīgu dvēseli, tad ej uz delfināriju, tur daudziem patīk runāt muļķības un apvainoties, ja par to aizrāda.

    Kursors.lv
    02.01.2022 17:34
    Reply to  digitalk

    Paga, Delfos tagad taču ir krietni ierobežotas komentēšanas iespējas. Vai tik tu nebiji tas, kas painformēja mani par to? :)

    Krotow
    02.01.2022 20:43

    Ar visu reģistrāciju Delfu komentāros joprojām dzīvo daži brīvprātīgie pļūtītāji, dēļ kuru lappusēm garās “lirikas” komentārus lasīt praktiski nav iespējams. Izskatās ka viņus tur pat netaisās banot.

    digitalk
    02.01.2022 21:36

    pat ja tas biju es, tad kāds tam sakars ar iebakstīšanu muļķim sejā par idiotisku komentāru?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Renārs Dobkevičs
    10.01.2022 14:36

    Es varbūt esmu kaut ko palaidis garām, bet: kopš kura laika Netflix restrīmo live TV kanālus?

    Reklāma