Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon Alexa balss asistents bērnam iesaka dzīvībai bīstamu izaicinājumu

    Jaunākie raksti

    Digitālie balss asistenti parasti paredzēti, lai atskaņotu dziesmas, kontrolētu citus viedpalīgus, veiktu pierakstus vai atbildētu uz mūsu jautājumiem, tomēr Amazon Alexa ir nodemonstrējusi spēju sniegt izaicinājumus. Tiesa, to konteksts var izrādīties pietiekami bīstams dzīvībai.

    Šajā svētku laikā kāda māte dalījusies ar savu šausminošo pieredzi, kad uzzinājusi, ka viņas meita Amazon Echo viedajam skaļrunim vienkārši jautājusi pēc kāda izaicinājuma, lai izklaidētos. Iebūvētā Alexa balss vadība attiecīgi atbildējusi ar uzdevumu, kas liek nedaudz iespraust elektrības spraudni kontaktligzdā un tad savienojumā pielikt monētu. Šāda kombinācija radītu īssavienojumu, kas ne tikai lietotājam liktu sajust elektrību savos pirkstos un ķermenī, bet var radīt arī nopietnus bojājumus un apdegumus. Un šāds izaicinājums ticis pasniegts desmit gadus jaunai meitenei.

    Reklāma

    Līdzīgas izdarības figurē sociālajā tīklā TikTok jau aptuveni gadu, tomēr ir skaidrs, ka no drošības viedokļa tas ir absolūti neatbilstoši. Īpaši domājot par bērnu drošību. Amazon ir reaģējusi uz notikušo situāciju un jau veikusi izmaiņas balss asistenta darbībā, vairs neiesakot šādas lietas. Pēc uzņēmuma teiktā, klienta drošība vienmēr ir pirmajā vietā. Twitter ierakstā, ar kuru dalījusies meitenītes māte, ir saņemti dažādi komentāri, no kuriem ar veselīgu humoru kāds lietotājs saka, ka Alexa ieteikusi šādu izaicinājumu, lai pēc tam cietušajiem nāktos nomainīt elektroiekārtas un instalācijas tieši ar Amazon resursiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    31.12.2021 12:51

    Izskatās pēc mēģinājuma atbrīvot pasauli no alternatīvi apdāvinātajiem. Diemžēl mērķauditorija tika noteikta nepareizi.

    Elektriķis
    31.12.2021 13:40

    Kas ir “instalācis”? :)

    Mārtiņš
    31.12.2021 21:14
    Reply to  Elektriķis

    Lācis instagramā? :) Varbūt kaķīšu bums beidzies, tagad būs modē “instalāči” :D

    Krotow
    02.01.2022 16:15
    Reply to  Elektriķis

    Gimalajiešu lāča brālēns.

    Reklāma