Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon Alexa” bērniem lasīs priekšā vakara pasakas

    Jaunākie raksti

    Grāmatu lasīšana priekšā pirms gulētiešanas ir iecienīts vakara rituāls daudzās ģimenēs ar bērniem. Tomēr nereti arī vecākiem bijušas grūtākas dienas vai arī vienkārši šai nodarbei nav īsti laika. Šo darbiņu turpmāk būs iespēja uzticēt “Amazon” virtuālajam asistentam “Alexa”. Uzņēmums savu balss asistentu aprīkojis ar visai ilgi atstrādātu funkciju “Reading Sidekick”, kas būs pieejama “Echo Kids” skaļruņos.

    Lai aktivizētu šo iespēju, bērnam vienkārši jāpasaka vārds “lasīsim”, lai “Alexa” sāktu lasīt priekšā kādu no funkcijas atbalstītajām grāmatām, neatkarīgi no tā, vai tās ir fiziskā vai digitālā formātā. Iespējas aktivizēšanai nepieciešams pieslēgt “Kids +” abonementa plānu. Bērniem no 6 līdz 9 gadiem būs pieejami vairāk nekā 700 dažādu grāmatu, un “Amazon” sola šo klāstu ik mēnesi papildināt ar vairākiem simtiem.

    Reklāma

    Atbilstoši šim piedāvājumam “Amazon” vienlaikus arī izlaiž “Alexa” balss profilus bērniem. Tie sniegs kontroles iespējas vecākiem, bērni saņems viņu vecumam piemērotas atbildes, kā arī “Alexa” atrādīs personalizētas prasmes, spēles un daudz ko citu šai lietotāju grupai piemērotu. Šie profili būs pieejami no 2. jūlija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    30.06.2021 09:50

    Audiogrāmatas ir ok, bet bērnam jau vajag vecāku uzmanību, ne tik daudz pašu grāmtu. Bieži vien bērns jau zina visu pasaku grāmatu no galvas un var skaitīt viņu kā dzejolīti, bet vienalga prasa, lai tētis vai mamma palasa mīļāko grāmatu un obligāti parāda ilustrācijas. Ilustrācijas bieži vien ir pat svarīgākas par pašu saturu.

    digitalk
    30.06.2021 12:26
    Reply to  Skābene
    KKTK
    30.06.2021 12:27
    Reply to  Skābene

    +101

    Krotow
    30.06.2021 13:14

    Grāmātu lasīšanai vakarā pirms gulētiešanas svarīgākais ir tiešais vecāku kontakts ar bērniem. Lasītajam saturam tur nav īpašas nozīmes Un šo kontaktu nekāds tehnisks grabulis neaizstās.

    digitalk
    30.06.2021 13:54

    nevajag te komentāros pārspīlēt ar tiešo kontaktu. agrāk vakara pasaciņa pa LR vai plate lieliski izpildīja šo lomu bez tiešas vecāku klātbūtnes.

    Reklāma