Web Analytics
More
    Reklāma

    TP-Link VIGI C400P viedās novērošanas kameras apskats

    Jaunākie raksti

    Viedās drošības kameras nav nekāds jaunums, esam tās apskatījuši jau vairākas reizes, bet iepriekš nav bijusi darīšana ar nopietnākām biznesa klases novērošanas kamerām, tāpēc ir lielisks laiks, lai izmēģinātu kaut ko jaunu. Iepriekš esam apskatījuši TP-Link Tapo C200 un Imou Ranger Pro Z, kā arī Arlo Go.

    TP-Link VIGI C400P ir drīzāk budžeta klases, iekštelpām paredzēta drošības kamera no pazīstama ražotāja, ko pavada viedtālruņa lietotne, kā arī TP-Link VIGI C400P kamera tikusi pie pāris viedām iespējām. Par tām parunāsim nedaudz vēlāk.

    Reklāma

    TP-Link VIGI C400P jau ir gana nopietna novērošanas kamera, kas pamatā paļaujas uz NVR (network video recorder) satura uzglabāšanai, bet šo to vari izvilināt no kameras arī bez papildu dzelžu iegādes. TP-Link VIGI C400P pavada vienkārša, bet spējīga viedierīču lietotne, to arī šoreiz izmantosim apskata tapšanai.

    TP-Link VIGI ģimenē ir divu veidu kameras – āram un telpām, kā arī divi NVR ar 8 vai 16 pieslēgvietām. Gan āra, gan arī telpu kameras pieejamas katra divās versijās ar platāku un šaurāku kameras objektīva skatu leņķi.

    TP-Link VIGI ģimene

    Tehniskā specifikācija

    • Kamera: 3 megapikseļi, 2304 × 1296, 1/2.7” CMOS, 2.8 mm F2.0, 30 m nakts redze (850 nm IR)
    • Video: 1 – 30 kadri sekundē, 64 Kb/s līdz 6 Mb/s, H.264+/ H.264
    • Savienojumi: RJ45 10/100 LAN ar PoE
    • Izmēri: 123 × 123 × 83 mm, ap 195 gramu svars
    • Papildus: kustību sensors, IP 67 mitruma un putekļu noturība
    • Darbības temperatūra: no -30°C līdz 60°C
    • Enerģijas patēriņš: zem 10 W
    • Cena: ap 35 eiro apskata tapšanas laikā

    Izskats un uzbūve

    Kā jau norāda cena, TP-Link VIGI C400P nebūs nekāda trakā un iespējām pārbagātā novērošanas kamera, bet ar to pietiks, lai novērotu vietas, kur kameru nenākas kustināt. TP-Link VIGI C400P skata virzienu varēsi pielāgot tikai ar roku, nekādi motori negroza kameru.

    TP-Link VIGI C400P veidota no vienkāršas, baltas plastmasas, kameru paredzēts skrūvēt pie griestiem vai pie sienas, bet to nav paredzēts novietot uz plaukta vai galda virsmas. TP-Link VIGI C400P paļaujas tikai uz vada savienojumiem, Wi-Fi šoreiz iet secen, kas nozīmē, ka TP-Link VIGI C400P izmantošanu būtu jāparedz jau remonta laikā, lai var smuki paslēpt vadus, bet ražotājs paredzējis arī iespēju vadus no TP-Link VIGI C400P izvilkt arī virs apmetuma, reģipša, tapetēm utt.

    TP-Link VIGI C400P komplektā ir pati kamera, skrūves, dībeļi un neliels trafaretiņš, lai kameru būtu vieglāk pieskrūvēt pie griestiem vai sienas. TP-Link VIGI C400P paļaujas uz PoE (power over ethernet) vai atsevišķu elektrības vadu (ap 1.5 m garš), kas arī ir iekļauts komplektā. PoE ir visai feina iespēja 35 eiro kamerai.

    Vismaz man TP-Link VIGI C400P izmēģināšanai lielākais ierobežotājs bija īstais elektrības vads un tas, ka kamera nedarbojas bez pievienota tīmekļa vada. Pieļauju, ka arī pircējam ar to ir jārēķinās jau pirms TP-Link VIGI C400P iegādes, izvelkot vajadzīgos vadus attiecīgās vietās.

    Interesanti, ka TP-Link VIGI C400P ir iebūvētā atmiņa, bet par tās apjomu nekas nav zināms. Ja neizmanto NVR iekārtas, nāksies pašam uzsākt ierakstu ar viedtālruņa lietotni un pēc tam no TP-Link VIGI C400P atmiņas to ielādēt viedtālrunī.

    Lietotne un iestatīšana

    TP-Link VIGI C400P var iestatīt un izmantot kopā ar viedtālruņa lietotni vai arī ar VIGI Security Manager, kas ir datorā uzstādāma programma. VIGI Security Manager droši vari izmantot, kad pārvaldi vairākas VIGI ierīces un kameras, ar vienu pašu TP-Link VIGI C400P, ko nepavada NVR ieraksta ierīce, bez problēmām tiek galā viedierīču lietotne.

    VIGI Security Manager

    VIGI lietotne viedierīcē darbojas vienlīdz ātri un vienkārši ar citām TP-Link lietotnēm, te nav nekā traka, kas nebūtu pa spēkam nelielas kafejnīcas īpašniekam.

    Gandrīz vari nepamanīt, kad jau esi iestatījis TP-Link VIGI C400P un kamera sākusi darboties.

    Pēc noklusējuma visas iespējas ir atspējotas, bet tālāk tās slēgsim iekšā un izmēģināsim.

    Lai arī uz iepakojuma tiek solīta H.265+ video kodēšana, tomēr iestatīt iespējams tikai H.264. Visticamāk, H.265+ video kodēšana gaidāma kaut kad nākotnē ar programmatūras atjauninājuma palīdzību.

    Viedās iespējas

    Nakts redzamība šoreiz tiešām strādā un tā darbojas lieliski, ņemot vērā kameras cenu un piedāvāto izšķirtspēju. Dažu brīdi pat šķiet, ka nakts redzamības izšķirtspēja un kvalitāte pārsniedz dienas režīmā iegūstamo attēlu.

    Visai interesanta ir viedā kustību noteikšanas iespēja, turklāt vari iestatīt, ka, piemēram, kustību noteikšana un video ieraksts sākas tikai tad, ja kustība tiek noteikta konkrētā kadra daļā. Protams, ideāli iestatīt šo iespēju var neizdoties, bet tāpat tas ir nesalīdzināmi labāk par iepriekš redzētiem konkurentiem, kuri kustību nosaka visā kameras redzes zonā.

    Visai interesanta ir virtuāli novilktas līnijas sķērsošanas noteikšana, kas varētu būt noderīga kafeinīcās, lai tur kāds nelūgts viesis nepiekļūst kases aparātam nemanīts. Tāpat šādas iespējas noder ofisos, kas izvietoti vairākos stāvos, lai var redzēt, kas notiek pie ieejas durvīm.

    TP-Link VIGI C400P pratīs arī paziņot, ja kāds gar to ķimerējas vai mēģina aizsegt kameras objektīvu.

    Attēla kvalitāte

    TP-Link VIGI C400P attēla kvalitāte patīkami pārsteidz, jo iepriekš redzēts, ka lampas (mākslīgā iekštelpu) apgaismojumā novērošanas kameras taisa visādus pigoru un nesmuku attēlu. Pie mums nonāca TP-Link VIGI C400P kamera ar 2.8 mm objektīvu (platāks skata leņķis), bet TP-Link VIGI C400P pieejama arī ar 4.0 mm objektīvu.

    Dienā TP-Link VIGI C400P attēla kvalitāte ir negaidīti laba, te gan jāņem vērā, ka šis ir ziemas dienasgaismas video, nevis spilgta vasaras gaisma. Uzreiz norādu, ka pats kustos, nevis TP-Link VIGI C400P grozās – ierīce ir domāta skrūvēšanai pie griestiem un tai nav nekādu motoru iekšā.

    Mākslīgā apgaismojumā video darbojas pat ļoti labi:

    Infrasarkanajā režīmā var redzēt, ka krītas attēla kvalitāte, bet arī te var nojaust kadrā notiekošo:

    Pāreja no apgaismojuma uz infrasarkano režīmu:

    Kā var labi novērot, visi video ir bez skaņas, jo TP-Link VIGI C400P vienkārši nav mikrofona.

    Nobeigumā

    TP-Link VIGI C400P ir vienkārša, telpām paredzēta novērošanas kamera ar vairākām interesantām iespējām, kas ļauj noteikt kustību, kustību konkrētās kadra daļās un pat virtuālas līnijas pārkāpšanu. Vienlaikus jāsaprot, ka TP-Link VIGI C400P ir mazajiem un vidēja izmēra uzņēmumiem paredzēts risinājums, tāpēc jau uzreiz jāizplāno kameras uzstādīšanas vietu, izvelkot līdz tai interneta vadu (ieteicams ar PoE komutatoru) un elektrību. Elektrība PoE gadījumā, protams, nebūs kameras tuvumā nepieciešama.

    Īsais elektrības vads un Wi-Fi neesamība, protams, nav lielas galvassāpes biznesa lietotājiem, bet mani TP-Link VIGI C400P izmēģināšanas laikā tas pamatīgi ierobežoja – kameru var izmantot tieši tur, kur ir interneta vads.

    TP-Link VIGI C400P ir kaut kāda iebūvētā atmiņa, par tās apjomu ražotājs neko nemin. Ja neizmanto NVR ierīci, tad ierakstu var veikt tikai manuāli, to aktivizējot ar viedtālruņa lietotni. Pēc tam ierakstu var ielādēt viedtālrunī.

    TP-Link VIGI C400P noteikti paredzēts izmantot kopā ar citām TP-Link VIGI ierīcēm, prasītos arī klāt NVR ierīce, kas veic videonovērošanas ierakstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma