Web Analytics
More
    Reklāma

    Tagad sava iPhone iestatījumos varēs redzēt informāciju par nomainītajām komponentēm

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen Apple izlaida jaunāko iOS 15.2 mobilās operētājsistēmas versiju, kas aprīkota ar visai noderīgu iespēju, parādot informāciju par veikto detaļu nomaiņu telefonā.

    Jaunā informācija būs īpaši noderīgi tad, ja lietotājs iegādāsies lietotu telefonu, lai redzētu iekārtes servisa vēsturi, un vai ir izmantota oriģinālā komponente. Informācija gan nebūs pārāk plaša, kā arī vienmēr tiks atspoguļoti dati par nesenāk nomainīto detaļu. Piemēram, ja ekrāns ticis mainīts divreiz, tad informācija būs par otrreizējo nomaiņu. Šī iespēja arī ļaus redzēt, vai tikusi izmantota Apple apstiprināta komponente vai kāda trešo pušu.

    Informācijas pieejamība atšķirsies no iPhone modeļiem. Jaunākie iPhone 12 un iPhone 13 spēs atspoguļot tādu komponenšu nomaiņu, kā displejs, baterija un kamera. Attiecīgi iPhone 11 spēs norādīt baterijas un ekrāna nomaiņu, bet iPhone XS un vecāki modeļi pagaidām ziņos tikai par to, vai nomainīta baterija. Kopumā nekas daudz, taču katrā ziņā ērta iespēja gan esošajiem lietotājiem, gan servisiem, gan arī nākotnes pircējiem redzēt, kas ticis darīts ar telefonu. Šāda informācija varētu kaut kādā mērā veicināt oficiālo detaļu izmantošanu servisos, jo lietotājs to varēs itin viegli pārbaudīt. Protams, ja būs tāda nepieciešamība.

    Lai piekļūtu šai informācijai, būs jādodas uz Settings -> General -> About, un tad jāskatās zem iedaļas Serial Number, kur parādīsies atsevišķa sadaļa. Ja komponenšu nomaiņa nav veikta, papildu informācija netiks atrādīta.

    Avots: 9TO5Mac
    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    27.12.2021 13:22

    Laba lieta, citiem ražotājiem arī vajadzētu tādu fīču ieviest.

    Reklāma