Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks pagaidām vēl nesaskata potenciālu metaversā

    Jaunākie raksti

    “Tesla”, “SpaceX” un citu uzņēmumu vadītājs Īlons Masks izteicis kritiku metaversam un Web 3.0, par ko jau esam rakstījuši plašāk. Masks uzskata, ka šie termini vismaz pagaidām ir tikai kā modes kliedziens un daļa no mārketinga kampaņām.

    Intervijā runājot par metaversu un virtuālo realitāti, Īlons Masks atklāj, ka pagaidām neredz nākotni, kurā cilvēkam būtu jāpamet fiziskā pasaule, lai dzīvotu virtuālā vidē. Masks atzīst, ka metaversu šobrīd vēl līdz galam neizprot un nav pārliecināts, vai šāda ekosistēma viņam patīkot.

    Reklāma

    Pēc Maska domām, metaversa termins šobrīd tiek lietots lielākoties mārketinga nolūkos un par to esot populāri runāt, taču tas esot vēl tālu no gatava risinājuma. Viņš norāda, ka, piemēram, uzlabots “Neuralink” čips kādreiz varētu lietotāju “ielikt” virtuālajā realitātē. Tomēr šī pieredze būšot tālu no atrašanās metaversā. Vismaz pagaidām šķiet, ka “Neuralink” čips lietotājam sniegs krietni lielāku pievienoto vērtību.

    “Neuralink” galvenais projekts ir čips, kas spēj savienot cilvēka smadzenes ar datoru. Tādā veidā cilvēks varēs, piemēram, straumēt mūziku tieši uz smadzenēm. Taču sākotnēji šis risinājums būs domāts cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, dodot iespēju atsākt kustēties vai uzlabot ekstremitāšu spējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    vdl
    23.12.2021 15:23

    neuralink ar elonu pashi ir taalu no gatava risinaajuma :D

    Null
    23.12.2021 15:23

    Vēl viens Hyperloops un Borings.
    Jomas speciālisti jau ceļ trauksmi, ka atkal Masks spekulē, jo pārspīlē sasniegumus solot veltas cerības. Nupat arī lasīju žurnālā, ka paralizēta sieviete Latvijā rakstījusi Maskam, jo cer uz brīnumu kura diemžēl nebūs. Šis jau no Maska ir ciniski un zemiski. Kā tur Elizabatei Holmsai no Theranos gāja solot 10x lētāk, 10x ātrāk un 10x mazāk…

    P.S. Metaversā var braukt ar Teslu to nenopērkot, protams ka neatbalsta.

    Kursors.lv
    23.12.2021 15:35
    Reply to  Null

    Nu, paga, paga. Masks vismaz kaut ko reālu un taustāmu ir uzbūvējis, ja salīdzina ar Theranos stāstu. Protams, viņš ar muti ir tālāk ticis nekā darbos, taču arī reāli paveiktie darbi ir vairāk kā iespaidīgi un to taču nevari noliegt.

    Null
    23.12.2021 23:03

    To jau tik pēc tiesas uzzināsim ko reāli ir darījis. Theranos arī bija laba komanda, bet brīnumi nenotika. Masks arī ir sasolījis debesu brīnumus un paliek arvien trakāk.

    Kursors.lv
    24.12.2021 08:31
    Reply to  Null

    Pēc kuras tiesas?

    Ggvb
    25.12.2021 12:04

    Bet viņš redz potenciālu Doge coin 😁😁😁

    bobis
    30.12.2021 04:37

    Nav talu no pirma robo cop.

    Reklāma