Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums “Abillio” sācis sadarbību ar atvērtās bankas platformu “Aiia”, lai paplašinātu savu darbību Eiropā

    Jaunākie raksti

    “Abillio” ir Latvijā radīta digitālā platforma, kas ļauj ārštata darbiniekiem, saimnieciskās darbības veicējiem un pašnodarbinātajiem izmantot uzņēmumu kā pakalpojumu, sniedzot iespēju izrakstīt rēķinus klientiem un saņemt par tiem samaksu, kamēr “Abillio” rūpējas par grāmatvedību, nodokļiem un dokumentiem.

    Latvijas jaunuzņēmums ”Abillio” savu digitālo platformu atklāja 2021. gada pavasarī un kopš tā brīža ir piedzīvojis strauju izaugsmi. Pieaugošais platformas lietotāju skaits radījis slodzi rēķinu un maksājumu apstrādes jaudai, jo sākotnēji “Abillio” šīs funkcijas veica datu operatori, taču “Aiia” šo arvien pieaugošo problēmu atrisina.

    Reklāma

    “Mēs uzzinājām par “Aiia”, izmantojot Mastercard Lighthouse FINITIV programmu, kurā tikām uzņemti šī gada rudenī. Mūsu pakalpojums ir guvis plašu popularitāti Latvijas ārštata darbinieku vidū, un plānos ir paplašināt darbību arī citās ES valstīs. Apzināmies, ka platformu padarīt mērogojamu nebūtu iespējams bez atvērtās bankas risinājumiem, ko piedāvā “Aiia”. Turklāt “Aiia” izstrādājusi  mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) izaugsmes programmu, kas ir lieliska iespēja tādiem maziem jaunuzņēmumiem kā mūsu,” skaidro “Abillio” līdzdibinātājs Mārtiņš Viļums. “”Aiia” plašais savienojums ar Baltijas un ES bankām ir ļāvis piekļūt ienākošo maksājumu bankas datiem un automatizēt izmaksu inicializāciju, lai mēs varētu saglabāt savu vērtīgo cilvēkresursu svarīgākiem, neikdienišķiem uzdevumiem,” uzsver Mārtiņš Viļums.

    “Esam gandarīti, ka varam palīdzēt “Abillio” viņu ceļā, lai izveidotu ātru, ērtu un rentablu grāmatvedības procesu ārštata darbiniekiem ar vieglu piekļuvi finanšu datiem. “Abillio” maina mazā uzņēmuma vadīšanas veidu, ļaujot saviem klientiem koncentrēties uz pamatdarbību un neraizēties par rēķinu izrakstīšanu un ar to saistītajām problēmām. “Aiia” mērķis ir turpināt sekmēt finanšu pakalpojumu nozari Latvijā un attīstīt atvērtās bankas savienojamību, tāpēc esam izveidojuši MVU atbalsta programmu, kurā sešu mēnešu periodā iespējams izmantot piekļuvi banku atvērto lietojumprogrammu risinājumiem un finanšu datiem,” skaidro “Aiia” finanšu tehnoloģiju direktore Tanya Slavova.

    “Laikietilpīgu manuālu uzdevumu automatizācija nozīmē paātrinātus maksājumus, un tas ir svarīgi, jo saskaņā ar mūsu pētījumu 72% ārštata darbinieku dod priekšroku vienas dienas maksājumiem,” piebilst Mārtiņš Viļums.

    Tiek lēsts, ka ES ir 20 miljoni ārštata darbinieku, kas ir 10% no visiem nodarbinātajiem. “Abillio” mērķauditorija ir ārštata darbinieki, saimnieciskās darbības veicēji un pašnodarbinātie, piemēram, satura veidotāji, tīmekļa un programmatūras izstrādātāji, dizaineri, 3D animatori, radošo pakalpojumu sniedzēji, mārketinga konsultanti un citi, kuriem individuālā biznesa vadīšana nozīmē arī apgrūtinošu dokumentu kārtošanu, laikietilpīgas formalitātes un citu problēmu risināšanu. “Abillio” misija ir novērst visus šķēršļus, lai ārštata darbinieki varētu vadīt individuālo uzņēmumu un, pievienojot vēl vairāk finanšu instrumentu, kļūt par neobanku jeb digitālo banku ārštata darbiniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma