Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais “Tile” īpašnieks drošības lietotne “Life360” pārdevusi lietotāju atrašanās vietas datus

    Jaunākie raksti

    Novembrī izskanēja ziņa, ka IT kompānija “Life360“, kas nodrošina uz lietotāja lokāciju balstītus pakalpojumus, iegādājusies uzņēmumu “Tile“, kas piedāvā “Apple AirTag” līdzīgus izsekošanas piekariņus, ko izmanto arī lietotāji Latvijā. Nu atklātībā nākušas ziņas, ka “Life360” pārdevis lietotāju atrašanās vietas datus būtībā jebkuram, kurš tos vēlējās.

    Life360” ir primāri ģimenēm domāta lietotne, kas ļoti bieži tiek izmantota, lai zinātu tieši bērnu atrašanās vietu un varētu sekot līdzi to drošībai.

    Reklāma

    Divi bijušie “Life360” darbinieki, kā arī datu analītikas uzņēmumos “X-Mode” un “Cuebiq” strādājošie atklājuši, ka “Life360” kalpojis kā avots liela apjoma lietotāju atrašanās vietas datu ieguvei. Inženieris no “X-Mode” sacīja, ka “Life360” piedāvājuma precizitāte un milzīgais datu apjoms padara to par ļoti vērtīgu informācijas ieguves avotu. Bijušie “Life360” darbinieki arī apstiprināja, ka uzņēmums pārdod lietotāju atrašanās vietas datus tādiem uzņēmumiem kā “X-Mode“, “Cuebiq“, “Arity” un “Safegraph“.

    Life360 lietotne. Avots: Life360

    Kas tad notiek ar šiem datiem pēc pārdošanas? “X-Mode”, “Cuebiq” un “SafeGraph” no visa datu masīva atlasa vajadzīgo informāciju un tālāk pārdod to citiem uzņēmumiem reklāmas un citos nolūkos. Piemēram, “Cuebiq” sāka sadarboties ar Slimību kontroles un profilakses centriem, lai izsekotu mobilitātes tendencēm Covid-19 pandēmijas laikā. Taču uzņēmums publiski norādījis, ka nesadarbosies ne ar tiesībaizsargājošām, ne valsts iestādēm. Tas, savukārt, ir pretrunā ar “X-Mode” un “SafeGraph” mērķiem, kuri datus vēlējās pārdot, piemēram, ASV armijai un valdībai.

    Vienlaikus neliela atruna lietotnes “Life360” apakšā jaunos lietotājus informē, ka viņu dati var tikt izmantoti “negadījumu noteikšanas, izpētes, analītikas, pielāgotas reklamēšanas nolūkos”. Taču līdz ko dati nonāk pie augstāk minētajiem uzņēmumiem, būtībā pie tiem tālāk var tikt jebkurš, kuram nav slinkums uzprasīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma