Web Analytics
More
    Reklāma

    Donalda Trampa sociālo mediju kompānija paziņo, ka piesaistījusi 1 miljardu dolāru

    Jaunākie raksti

    Oktobra otrajā pusē rakstījām par to, ka Donalds Tramps pēc neveiksmes ar savu blogu radījis jaunu sociālo mediju “TRUTH Social“, pie kura čakli strādā viņa sociālo mediju firma “Trump Media & Technology Group” (TMTG). Tiesa, dažas stundas pēc projekta izziņošanas sociālais medijs uzlauzts. Taču, kā saka – pēc melnās svītras vienmēr nāk baltā. Uzņēmums paziņojis, ka noslēdzis vienu miljardu dolāru vērtu līgumu ar investoriem, kas dos iespēju attīstīt gan Trampa sociālo mediju, gan citus TMTG projektus.

    TMTG paziņojis, ka finansējumu saņēmis no “dažādus investorus apvienojošas grupas”, neatklājot to vārdus. Pieskaitot nupat saņemto miljardu, ziņojumi liecina, ka uzņēmuma vērtība pašreiz sasniedz teju četrus miljardus dolāru. Turklāt, TMTG plāno kļūt par publisku kompāniju.

    Reklāma

    Sociālo mediju “TRUTH Social” plānots palaist nākamā gada pirmajā ceturksnī, taču līdz tam acīmredzot nepieciešams ieguldīt pietiekoši darba un līdzekļu. Pēc Trampa teiktā, “TRUTH Social” būs vieta, kur brīvi iesaistīties sarunās, neskatoties uz saviem politiskajiem uzskatiem. Tramps arī piebildis, ka finansējums sekmēs “Trump Media & Technology Group” cīņu pret “Big Tech” uzņēmumu tirāniju, cenzūru un politisko diskrimināciju.

    Ekrānšāviņi no gaidāmās “TRUTH Social” lietotnes

    Vēl viens iemesls, kāpēc Tramps nolēmis palaist savu sociālo mediju, ir 6. janvārī notikušais uzbrukums Kapitolijam, kurā bija iesaistīti Trampa atbalstītāji. Pēc toreizējiem notikumiem Trampa “Facebook”, “Twitter” un citu sociālo tīklu kontus bloķēja. “TRUTH Social” plānots kā vieta, kur ikvienam brīvi izteikties, ieskaitot pašu Trampu.

    Jāpiebilst, ka pašreiz ASV Vērtspapīru un biržas komisija (US Securities and Exchange Commission) veic izmeklēšanu par šo potenciālo finansējumu.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.12.2021 11:52

    Būs vēl viens Qanon-s piekritēju vervēšanai :)

    Edgars
    08.12.2021 18:24

    pēc bildēm izskatās Twitter klons.

    ggggg
    08.12.2021 21:50

    Nosaukums gan varēja būt cits. Parasti vietnes vai soctīklu profili ar “Truth” nosaukumā vēsta par kaut kādu konspirāciju.

    bobis
    24.12.2021 18:21

    Vinam tikai par komiki izdosies klut.

    AndrisG
    24.12.2021 21:56

    Melīgākais prezidents ASV vēsturē rada platformu ‘Truth’?

    Reklāma