Web Analytics
More
    Reklāma

    Android digitālā auto atslēga tagad darbosies Pixel 6 un Samsung Galaxy S21 sērijas telefonos

    Jaunākie raksti

    Jau oktobrī ziņojām, ka Dienvidkorejas iedzīvotājiem kā pirmajiem parādījās iespēja izmantot Android un Samsung nodrošināto digitālo auto atslēgu. Tagad var paziņot, ka ar Android 12 operētājsistēmu, šo iespēju varēs izmantot plašāks lietotāju skaits.

    Joprojām saglabāsies vairāk ierobežojumi, jo auto atslēgšanu bez oriģinālajām atslēgām varēs izmantot tikai Pixel 6 un Samsung Galaxy S21 sērijas viedtālruņi, kā arī tie pagaidām sadarbosies tikai ar BMW automašīnām. Iespēja ir ļoti ierobežota, tomēr tas ir solis uz priekšu, jo par šo funkcionalitāti runā arī iOS un iPhone kontekstā, un pagaidām šī informācija ir ierobežota vai nedaudz atšķiras katrā avotā. Šobrīd ir droši zināms, ka ja esiet jaunākā Google vai Samsung telefona īpašnieks ar pietiekami svaigu “bembi” vismaz no 2020. gada, tad varēsiet ērti atslēgt savu auto.

    Reklāma

    Arī atslēgšanas tehnikas būs atšķirīgas, balstoties uz telefona modeļiem, jo Pixel 6 Pro gadījumā telefons pat nebūs jāizņem no kabatas un auto atslēgsies attālināti. Pārējo modeļu gadījumā ierīci tomēr vajadzēs pietuvināt auto durvīm, kas varētu būt nedaudz neērti šajā digitālo iespēju laikmetā. Ja iet līdz galam, tad tā lai tiešām nav jāizvelk telefons un var sēsties auto, ko šobrīd jau nodrošina oriģinālās auto atslēgas. Digitālā auto atslēga viedtālrunī darbosies uz NFC savienojuma bāzes, līdzīgi kā tas notiek maksājumu veikšanā.

    Avots: Google
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma