Web Analytics
More
    Reklāma

    Google oficiāli izlaiž Android 12 ar vairākiem būtiskiem uzlabojumiem

    Jaunākie raksti

    Google tikko oficiāli izlaidusi Android 12 operētājsistēmu, kas jau tuvāko nedēļu laikā nonāks Google Pixel ierīcēs un pēcāk arī Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo, Xiaomi un citu ražotāju viedtālruņos.

    Jauna Material You saskarne ir viens no redzamākajiem jaunumiem, bet te jāņem vērā, ka dažādi ražotāji mēdz pielāgot Android saskarni un tas notiek ne vienmēr tā, kā mēs to varētu vēlēties.

    Reklāma

    Vēl viens jaunums ir uzlaboti logrīki jeb widgets – tie būs pārskatāmāki, ērtāk izmantojami, kā arī vairums no tiem ar interaktīvām krāsām rādīs, piemēram, akumulatora atlikumu vai dienas plāna aizņemtās un brīvās daļas.

    Android 12 atnāks arī ar jaunu vizuālo efektu, kas nedaudz pastieps ekrānā redzamo vertikāli, kad sāksi skrollēt cauri ekrānā redzamajam saturam.

    Android 12 būs jūtami uzlabota veiktspēja – lietotnes tiks startētas ātrāk un būs izmainīts tas, kā sistēma izmanto veiktspējas un enerģijas taupīšanai paredzētos procesora kodolus.

    Turpmāk lietotnes nevarēs fonā uzsākt nekādus svarīgus un jaudu prasošus procesus. Android 12 piedāvās arī labāku paziņojumu darbību – paziņojumi nāks ar mazāku aizturi.

    Privacy Dashboard ir jauna iestatījumu sadaļa, kurā varēs arī vizuāli redzēt, kad lietotne piekļūst mikrofonam, kamerai un atrašanās vietai.

    Android 12 pratīs labāk apieties ar noapaļotiem ekrānu stūriem viedierīcēs, kas nu jau sāka kļūt kaitinoši, jo dažam ražotājam ekrāna stūru noapaļojums bija tik liels, ka nebija iespējams aizsniegt kādu būtisku spēles vai lietotnes daļu.

    Android 12 for Games ļaus ierobežot vai tieši pretēji – neierobežot – spēļu darbību. Ierobežot varēs akumulatora tēriņus, lai ilgākā pārbraucienā nebeigtos enerģija. Play as you download iespēja ļaus uzsākt spēles spēlēšanu, kamēr fonā notiks dažādu spēles detaļu ielāde.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma