Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesniedzis patentu izbīdāmai klaviatūrai portatīvajos datoros

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple iesniedzis jaunu patentu par izbīdāmu klaviatūru MacBook portatīvajos datoros, kas varētu uzlabot lietošanas ergonomiju.

    Patenta pieteikumā tikusi aprakstīta iebīdāma klaviatūra. Šis process notiktu tad, kad tiktu vērta ciet ekrāna daļa. Attiecīgi atverot portatīvo datoru, tā izbīdītos nedaudz uz āru, un taustiņi ieņemtu fiksētu pozīciju. Kā norāda Apple, ka tas pat nedaudz ļautu saglabāt fizisko vietu citām elektroniskajām komponentēm. Tomēr realitātē tas diezin vai notiktu, jo šādai ievelkamai klaviatūrai būtu nepieciešami bīdāmie mehānismi, kas aizņem vietu.

    Ieguvums varētu būt tieši no lietošanas ērtuma, jo tādējādi taustiņi varētu atrasties nedaudz augstāk un tos būtu ērtāk spiest, kas ir svarīga daļa no datora lietošanas. Kā arī plaukstu novietojums būtu optimālāks. No otras puses tā būtu papildu kustīgā daļa, un tās noteikti mēdz plīst biežāk, un es kā lietotājs nevēlētos papildu risku, tāpēc izvēlētos statisku klaviatūru. Šāds risinājums varētu ļaut veidot plānākus portatīvos datorus, un Apple noteikti ir labi zināmi ar savu MacBook dizainu un ērtumu tos nēsāt līdzi.

    Patents paliek patents, un par šo noteikti varēs spriest vien pēc pāris gadiem, jo pagaidām baumas par nākamajiem MacBook neiekļauj šādu risinājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma