Web Analytics
More
    Reklāma

    “MikroTik” kļuvis par pirmo Latvijas privāto uzņēmumu, kura vērtība pārsniegusi miljardu eiro

    Jaunākie raksti

    Birža “Nasdaq Riga” un finanšu konsultāciju uzņēmums “Prudentia” šodien publicējuši 2021. gada Latvijas vērtīgāko uzņēmumu “Top 101”. Līdzās valsts kapitālsabiedrībām topa virsotnē atrodas arī IT uzņēmums “MikroTik” (SIA Mikrotīkls), kļūstot par trešo vērtīgāko uzņēmumu Latvijā. Vienlaikus “MikroTik” kļuvis arī par pirmo privātā kapitāla uzņēmumu Latvijā, kuram izdevies pārsniegt viena miljarda eiro vērtību (1,24 miljardi eiro).

    Tikmēr par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīts AS “Latvenergo”, kas šādu titulu ieguva jau 14. reizi. “Latvenergo” arī sasniedzis visu laiku augstāko vērtību, pārsniedzot divu miljardu eiro robežu (2,062 miljardi eiro). Otro vietu ar 1,5 miljardu eiro vērtību ieņēma VAS “Latvijas valsts meži”. Attiecīgi trešo vietu – “MikroTik”.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka “MikroTik” ir Latvijas datoraprīkojuma ražotājs, kas dienas gaismu ieraudzīja 1996. gadā. Uzņēmuma piedāvājumu pamatā veido bezvadu iekārtas un rūteri. Pēdējos gados “MikroTik” ciešu sadarbību izveidojis ar Latvijas Mobilo Telefonu, kopdarbā veidojot  5G tehnoloģijām pielāgotas iekārtas.

    AvotsTvnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.11.2021 08:29

    Lai kāds būtu prieks par MikroTik, tomēr ir viens mazs rūgtumiņš. Nevienā no Mikrotik ražoto broduktu iepakojumiem neesmu atradis lietošanas instrukciju latviešu valodā!

    Elektriķis
    25.11.2021 08:42
    Reply to  Skābene

    Ui, tad nopērc Aranet4 CO2 mērītāju, tam iepakojumā ir instrukcija latviešu un angļu mēlē, kas šeit ir smalki, bet par ko vācu Amazona atsauksmēs ir vaimanas. Iedomājies, cik pasaules valodās tur būtu jāliek papīrīši, lai visiem būtu labi? Ja godīgi, tad ir diezgan kaitinošas uzlīmes valsts valodā, ko līmē pa virsu citām valodām, nevar izlasīt oriģinālu.

    Skābene
    25.11.2021 09:38
    Reply to  Elektriķis

    Mēs esam mazas valsts pārstāvji un mums ir tāda bagātība, kā pašiem sava valoda, kura ir jāsargā, citādi mūsdienu globālajā pasaulē mēs ātri vien zaudēsim savu valodu. Šī iemesla dēļ Valsts valodas likuma 21.panta otrā daļa nosaka, ka Latvijā ražoto preču etiķetēs un marķējumā informācijai jābūt valsts valodā. Lai vācieši līmē uzlīmes, bet mēs varēsim Latvijā ražotiem produktiem lasīt instrukcijas valsts valodā.

    Elektriķis
    25.11.2021 09:45
    Reply to  Skābene

    Jā, tiem produktiem, no kuriem Latvijā tiek tiek pārdoti vismaz 10% no kopējā skaita, varētu būt instrukcija latviešu valodā. Pieņemu ka Mikrotika gadījumā tas nav pat 1%, ja nu vienīgi speciālais LMT rūteris, kuram gan vajadzētu latviešu valodu.
    Uztaisīt labu “ātrā starta instrukciju” ir liela māksla. Tikai tādu varētu dot līdzi kastītē.

    Lauris
    25.11.2021 10:03
    Reply to  Skābene

    Vai šos produktus konfigurēs vidējā mājsaimniece,kurai svarīgi izlasīt instrukciju? Tak jau nē,un produkti pārsvarā tiek eksportēti uz citām valstīm.

    Skābene
    25.11.2021 11:14
    Reply to  Lauris

    Man nav izglītības IT jomā, bet tas nav traucējis Iegādāties MikroTik LHGG LTE6 kit, noregulēt to uz pareizo torni, lai izspiestu maksimālo ātrumu un to visu vēl saslēgt Wifi tīklā. MikroTik izvēlējos, jo visi tie operatora līdzi dotie mobilā interneta modemi un rūteri ir pilnīgi mēsli.

    KKTK
    25.11.2021 10:37
    Reply to  Skābene

    Ir gan instrukciju latviešu valodā! Ielikt bildi?

    Skābene
    25.11.2021 11:30
    Reply to  KKTK

    Man mājās ir kādi 4 MikroTik produkti kuriem visa info ir tikai angļu valodā, un vēl varu parādīt ar pirkstu uz mājas lapu, kas ir tikai angļu valodā:)
    Ja tie būti eksporta produkti, kurus es pirktu no ārzemēm, varētu sadzīvot arī ar informāciju angļu valodā, bet viss pirkts uz vietas Latvijā. Protams, man prieks, ja sākuši likt instrukcijas arī valsts valodā.

    Ralfs
    25.11.2021 18:42
    Reply to  Skābene

    100% Skābene Tev!!!Runa par attieksmi.Ja mēs paši nesargāsim savu valsti-valodu ,tad tas viss aizies tūtē.Es vairākiem mūsmāju ražotājiem,no dažādām jomām,esmu rakstījis kāpēc mājaslapa nav latviski.Atbilde pilnīgi stulba-mēs esam parāk mazs tirgus…tā rakstīja tie senie dīvaiņi.kas uzražoja inovatīvo kontaktu sadaļu,kuru vēlāk pārdeva amīšiem-tā vairāki.Tev grūti 20 vārdus savā valodā ierakstīt-pazaudēt 30 min?
    Līdz ar to, es tos produktus neiegādājos,Tāpat nelietošu tādus kā “Printful” un pārējos latvju zemes strādniekus,kuri pārdod savu māti un tēvu,bet 18.novembrī lepni gozējas ar piespraustām lentītēm.Tas ir tas patriotisms?Uzskatu zem sava goda tik slinku cilvēku darījumus lietot..Un zinu-es viņiem esmu maza vērtība.Viņi man ar.Žēl,ka pēdējā laikā ,gods un lepnums zaudējis vērtību.Lietošu tāpēc ārzemniekus.

    Elektriķis
    25.11.2021 20:30
    Reply to  Ralfs

    Sāksim ar savas valodas sakopšanu kaut vai komentāros, tad ķersimies klāt eksportējošajiem uzņēmumiem. Nez vai tas, ka mājas lapā nav latviešu valodas, veicina valodas piesārņošanu ar angļu un krievu valodu.

    ggggg
    25.11.2021 22:37
    Reply to  Skābene

    Lielvārdes josta uz iepakojuma, bet nav latviešu valodas. :) :)

    Andis Saukāns
    25.11.2021 18:33

    It kā jau laba vēsts, bet kas no tā Latvijai? Lielāki nodokļi, vairāk daba vietu, vairāk pasūtījumu citiem Latvijas uzņēmumiem vai kas cits? Tieši to gribētos zināt.

    Elektriķis
    25.11.2021 20:11
    Reply to  Andis Saukāns

    Eu, čaļi, kas notiek? Ir kompānija, kas izstrādā un ražo produktus Latvijā, eksportē, maksā nodokļus, algo darbiniekus, bet ko vēl vajag? Vajag lai visu peļņu atdod Latvijas budžetam un visu raksta latviski, lai pasaule mācās latviešu valodu? Dzirdam vaimanas ka jāpiesaista investīcijas, bet te viss jau ir un atkal slikti.

    Sieviete
    25.11.2021 22:17

    Instrukcija vajadzīga, kad jau kaut kas ir salūzis. Džeki, beidzat vaimanāt par lapelēm.

    digitalk
    26.11.2021 00:16
    Reply to  Sieviete

    > Instrukcija vajadzīga, kad jau kaut kas ir salūzis.

    jā, tādi pacienti man ienes labu daļu ienākumu ;)

    Mārtiņš
    26.11.2021 08:56

    mikrotikam ir 2 web lapas
    globālā https://mikrotik.com/
    un lokālā http://router.lv/
    un ir viņiem īsā “rokasgrāmata” daudzās valodās, ieskaitot latviešu – maza gara lapiņa salocīta!

    Kursors.lv
    26.11.2021 09:01
    Reply to  Mārtiņš

    Paga, nejaucam visu kopā. Router.lv ir MikroTik produktu izplatītājs un tam nav cita sakara ar šo ražotāju.

    Normunds
    26.11.2021 11:09

    Vēl varētu pasūdzēties, ka forumā nav noteikts, ka Latviešu valoda ir oficiālā foruma valoda.

    Reklāma