Web Analytics
More
    Reklāma

    KIWIE šodien izlaiž jaunu NFT kolekciju

    Jaunākie raksti

    KIWIE, pasaulē zināmais latviešu ielu mākslinieku kolektīvs, atklāj jaunu blokķēdes instalāciju, kas fiziski atrodas Lietuvā. Kolekcijas izsole notiek 48 stundas sākoties ar 21. novembra plkst. 20:00.

    Latvijā mītošais mākslas kolektīvs KIWIE izdevis savu ceturto NFT kolekciju, kura sastāv no 9 jaunizveidotiem mākslas darbiem Lietuvā.

    Reklāma

    “Katram Lietuvā tapušajam KIWIE tēlam pamatā ir savs neliels stāsts, kāpēc viņš izskatās tieši tā un ne savādāk. Katrs darbs ir radies iedvesmojoties no konkrētās lokācijas, apkārtējās vides un notikumiem. Lai šos stāstus nodotu skatītājam, mēs izlēmām izveidot īsfilmu, kurā ir redzams katra krāsojuma tapšanas process un tā iedvesmas avoti,” kā arī esam uzsākuši jaunu VLOG sēriju vietnē Youtube, jo vēlējāmies, lai skatītājs iepazītos ar šiem stāstiem, redzētu katra mākslas darba tapšanas procesu un to, kas to iedvesmojis,” skaidro KIWIE.

    Katrs no KIWIE NFT darbiem eksistē kā reāls aerosola gleznojums kaut kur pasaulē, kam izveidots arī virtuāls tēls. Digitālālajā 3D animācijā fiksēts reālais aerosola gleznojums un ierakstītas tās ģeogrāfiskās koordinātas. Tādējādi, piedaloties izsolē un iegādājoties darbu, cilvēks iegūst tiesības arī uz tā fizisko veidolu vietā, kur tas atrodas, un arī metāla kartiņu, uz kuras attēlots konkrēti iegādātais “Fat Monster” tēls. Gadījumā, ja kāds no KIWIE darbiem reālajā dzīvē tiks nojaukts, aizkrāsots vai kā citādi būs iznīcināts, digitālais NFT attēls pārvērtīsies par unikālu “spoku briesmoni”.

    KIWIE ir viens no pirmajiem ielu māksliniekiem Latvijā un ir aktīvi darbojies uz Rīgas ielām un ārvalstīs jau kopš 2006. gada. Šogad KIWIE sevi pārliecinoši pieteica NFT tirgū, izlaižot trīs darbu kolekcijas uz blokķēdes sistēmas, kas piesaistīja kolekcionāru uzmanību gan Latvijā, gan ārzemēs. Šobrīd tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” Eiropā pirmajā NFT istāžu telpā “KIWIE SPACE” var iepazīties ar jaunumiem no kolekcijas. Kā darbības mērķi nākamajiem gadiem KIWIE1001 projekts ir izvirzījis mākslas darbu radīšanu visās 195 pasaules valstīs, lai kopumā radītu 1001 unikālu mākslas darbu.

    Lai sekotu līdzi KIWIE jaunumiem un gaitām digitālajā mākslas tirgū, aicinām iesaistīties sarunā sociālajos medijos un mājas lapā kiwie1001.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma