Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina uz praktisku vebināru par ekoloģiskās pēdas nospiedumu

    Jaunākie raksti

    Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris 3. decembrī pulksten 15:00 aicina jauniešus vecumā no 15 – 30 gadiem piedalīties praktiskā vebinārā “Ekoloģiskās pēdas nospieduma analīze Baltijas jūras reģionā”. Reģistrēšanās anketa pieejama šeit.

    Vebinārā “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” vadītāja un vides zinību maģistre Laura Grundmane stāstīs par siltumnīcas efekta gāzēm un to rašanos, klimata pārmaiņu nozīmi un cilvēka lomu tajā, kā arī apskatīs sociālo un ekonomisko ietekmi uz klimata pārmaiņām. Dalībniekiem pasākumā tiks doti vairāki praktiski uzdevumi – noskaidrot savu ekoloģiskās pēdas nospiedumu, iepazīties un izveidot produkta dzīves cikla novērtējumu, kā arī piedalīties simulācijas uzdevumā ar mērķi atbrīvot pasauli no visiem CO2 izmešiem.

    Reklāma

    “Eiropas Savienība ir noteikusi vairākus mērķus ar klimatu un vidi saistīto problēmu risināšanai, tostarp arī Eiropas Komisijas paziņojumā par Eiropas zaļo kursu ir izklāstītas politikas iniciatīvas, kas paredz visu ekonomisko nozaru – rūpniecības, pētniecības, pārvaldības un sabiedrības – iesaisti. Uzskatām, ka sabiedrība, īpaši jauniešu auditorija, ir fundamentāla, jo tā veido un pēcāk veidos visu nozaru darbaspēku. Tāpēc ar vebināru “Ekoloģiskās pēdas nospieduma analīze Baltijas jūras reģionā”, vēlamies palielināt vispārējo sabiedrības izpratni par ietekmi uz vidi un klimatu un tādiem instrumentiem kā produktu dzīves cikla novērtējuma un ekoloģiskās pēdas nospieduma analīzes metodēm,” stāsta biedrības “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” valdes priekšsēdētāja Anete Grundberga.

    Vebinārs notiek projekta “Dalīšanās zināšanās par produkta dzīves cikla novērtējumu un ekoloģiskās pēdas nospiedumu analīzi Baltijas jūras reģionā” ietvaros ar mērķi stiprināt zaļo pāreju caur ilgtspējīgas aprites, bioekonomikas un oglekļa neitralitātes prizmu, veidot izpratni par sabiedrības un uzņēmumu ietekmi uz vidi un veicināt izpratni par Zaļo kursu Baltijas jūras reģionā (Igaunija, Latvija, Dānija).

    Projektu īsteno biedrība “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” (Latvijā), bezpeļņas organizācija “Cleantech ForEst” (Igaunija) un bezpeļņas organizācija “What if institute” (Dānija). Projektu finansē Ziemeļvalstu Ministru padome.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma