Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā un tiešsaistē norisināsies forums “Sinhronizācija kā reģionāla inovācijas iespēja”

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas vēstniecība Latvijā un AS “Augstsprieguma tīkls” sadarbībā ar biedrību “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” un iniciatīvu “Cleantech for Baltics” šī gada 31.oktobrī Rīgā un tiešsaistē organizē forumu “Sinhronizācija kā reģionāla inovācijas iespēja”. Forumā Baltijas tehnoloģiju uzņēmumiem būs iespēja uzzināt par jaunām biznesa iespējām, ko radīs Baltijas energosistēmu sinhronizācija ar Eiropu un enerģētikas nozares transformācija.

    “Gaidāmā Baltijas valstu sinhronizācija ar Eiropas energotīklu ir būtisks solis reģiona noturības un savienojamības virzienā. Tas cieši saistīts ar reģiona “NetZero” mērķiem, kuri ietver pāreju no fosiliem kurināmā avotiem uz atjaunojamiem energoresursiem. Lielbritānija ar lielu interesi atbalsta forumu, kas pētīs sinhronizāciju kā iespēju veicināt inovācijas reģionā. Mēs esam gatavi dalīties arī ar mūsu skatījumu un pieredzi,” stāsta Viņa Ekselence Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummell).

    Reklāma

    Forumā Baltijas valstu un Lielbritānijas enerģētikas nozares eksperti runās par to, kā tehnoloģiju sektors  var palīdzēt risināt enerģētikas nozares izaicinājumus, radot jaunus risinājumus, tai skaitā iepazīstinot ar iespējām biznesam pēc Baltijas valstu energosistēmu sinhronizācijas ar kontinentālo Eiropu 2025. gada sākumā.

    Pasākums būs saistošs ne tikai tehnoloģiju uzņēmumiem, bet arī ikvienam, kas ieinteresēts sinhronizācijas un enerģētikas nozares inovāciju jautājumos.

    “Elektroenerģijas tīklam ir nepieciešamas inovācijas, jo enerģētikas nozare pasaules mērogā strauji transformējas, pārejot no fosilajiem enerģijas avotiem, piemēram, naftas, dabasgāzes un akmeņogļu, uz atjaunojamiem enerģijas avotiem, tostarp vēja un saules enerģiju, kā arī dažādām enerģijas uzkrāšanas tehnoloģijām. Baltijas valstīs šī pāreja notiek vienlaicīgi ar būtiskām izmaiņām elektrotīkla vadības un plānošanas procesos gan saistībā ar sinhronizāciju, gan palīgpakalpojumu tirgu attīstību, un digitālo tehnoloģiju attīstību šo procesu atbalstam. Elektrotīkla operatīvā vadība, plānošana un droša darbība kļūst arvien vairāk atkarīga no tehnoloģijām, kas savukārt paver plašas iespējas inovācijām”, uzsver AS “Augstsprieguma tīkls” valdes loceklis Arnis Daugulis.

    Forumā piedalīsies eksperti no dažādām nozarēm un organizācijām, tai skaitā Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummell), Klimata un enerģētikas ministrijas valsts sekretāra vietniece enerģētikas politikas jomā Līga Rozentāle, AS “Augstsprieguma tīkls” valdes loceklis Arnis Daugulis, iniciatīvas “Cleantech for Baltics” direktore Kādi Ristkoka (Kädi Ristkok), organizācijas “Breakthrough Energy” vadītājs enerģētikas nozarē Eiropā Alberto Torils Kastro (Alberto Toril Castro), AS “Augstsprieguma tīkls” attīstības un pētniecības nodaļas vadītājs, uzņēmuma “EPSO-G” attīstības un inovāciju vadītājs Paulius Butkus (Lietuva), uzņēmuma “Elering” Baltijas reģionālās drošības koordinācijas analītiķis Kristjans Vilgo (Kristjan Vilgo) un vairāki Baltijas valstu jaunuzņēmumi, kuri prezentēs viedās enerģijas inovācijas.

    Forumā notiks arī paneļdiskusijas, kurās dalībnieki apspriedīs enerģētikas nozares nākotnes perspektīvas un izaicinājumus.

    “Sinhronizācija ar Eiropas elektrotīklu uzlabos energoapgādes drošību, veicinās tirgus konkurenci un nodrošinās tīkla stabilitāti. Būtiski, ka tā radīs jaunas iespējas pakalpojumu sniedzējiem un novatoriem. Iniciatīva “Cleantech for Baltics” ir gandarīti iesaistīties un apspriest inovācijas Baltijas reģionā, veicinot reģionālo sadarbību un paātrinot tīro tehnoloģiju risinājumu ieviešanu un finansējuma piesaisti,” skaidro “Cleantech for Baltics” direktore Kādi Ristkoka (Kädi Ristkok).

    Forums “Sinhronizācija kā reģionāla inovācijas iespēja” norisināsies 31. oktobrī no pulksten 13.00 līdz 17.00. Lai reģistrētos forumam nepieciešams aizpildīt reģistrēšanās anketu. Dalība pasākumā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pasākuma organizatori patur tiesības neapstiprināt pieteikumus dalībai klātienē. Pasākums notiks angļu valodā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma