Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunuzņēmums “Edy365.com” palīdz piesaistīt praktikantus un atvieglo darbu ar tiem

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumiem, kuri jaunu darbinieku izaudzināšanai vai kā papildspēkus ikdienas darbiem, labprāt izmanto praktikantus, ir parādījies jauns risinājums – Edy365.com.

    Uzņēmuma dibinātājs Oskars Putniņš apgalvo, ka: “Praktikanti ir mūsu nākotne un darba praksēm ir jānotiek pēc iespējas kvalitatīvāk. Mēs neviens nevēlamies doties pie zobārsta vai automehāniķa, kurš praksē neko nav darījis! Tieši tādēļ arī risinājums ir būvēts kā tilts starp uzņēmējiem, izglītības iestādēm un praktikantiem.”

    Reklāma

    Platforma nodrošina pilnu prakses servisu no a-z, sākot no centralizētas praktikantu meklēšanas vairākās profesionālajās izglītības iestādēs, līdz pat ikdienas darbu kontrolei un automatizētām prakšu atskaitēm, kuras agrām bija jāveido manuāli.

    “Apzinot uzņēmumus, konstatējām problēmu – tie nezina, kad, kuru izglītības iestāžu un kuru specialitāšu studenti dodas praksē. Arī jaunieši nezina savas iespējas. Bieži vien viņi praksi meklē caur paziņām vai tā tiek “piespēlēta” no izglītības iestādes puses. Taču šādi jauniešiem nav iespējas izvēlēties sev piemērotāko prakses vietu ar lielāko pievienoto vērtību nākotnes karjerai.” – turpina O. Putniņš.

    Uzņēmumiem ir iespēja saņemt valsts atbalstu praksei līdz 270 eiro mēnesī par vienu praktikantu. Taču, kā apgalvo O. Putniņš, daudziem uzņēmumiem “galvassāpes” rada birokrātija un atskaites, savukārt lietojot Edy365.com platformu, visas atskaites tiek izveidotas automātiski. Šādi uzņēmēji var koncentrēties uz galveno – uz savu biznesu.

    “Risinājums nav slēgts projekts, kurš tapa dažiem programmētājiem ieslēdzoties kabinetā. Risinājuma tapšanā ir tikusi iesaistīta ne viena vien profesionālā izglītības iestāde, uzņēmēji un Latvijas Darba devēju konfederācija. Risinājums Edy365.com ir būvēts uz kritiskas biznesa vajadzības un risina ļoti reālas ilgtermiņa (gan biznesa, gan izglītības) problēmas. Izstrādes procesā, divu gadu laikā, tika realizēti vairāki izmēģinājuma ekspluatācijas projekti gan Izglītības iestādēs, gan arī uzņēmumos. Tā visa rezultātā tika radīta e-prakses platforma, no kuras ieguvēji ir visi un kurai šodien faktiski nav alternatīvu.” – min dibinātājs, Oskars Putniņš.

    Platformas izstrādātāju mērķis ir pusgada laikā to ieviest visās Latvijas profesionālās izglītības iestādēs un tālāk izplesties Baltijā. Ar laiku tiek plānots dažādu valstu izglītības iestādes un uzņēmumus savienot vienā tīklā, tādejādi radot iespēju pārrobežu praksei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma