Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc lietotāju pieprasījuma, Dropbox beidzot gatavojas izveidot programmas versiju Apple M1 procesoriem

    Jaunākie raksti

    Gandrīz jau apritējis vesels gads, kopš Apple prezentēja savu ARM datoru procesoru M1 un plānu divu gadu laikā pilnībā transformēt esošo produktu līniju, daļa programmu vēl tikai domā un pielāgo pieejamību ARM arhitektūrai.

    Viens no šobrīd skaļākajiem un savā ziņā dīvainākajiem piemēriem ir mākoņdatošanas serviss Dropbox. Uzņēmums publiskajā telpā uz cilvēku jautājumiem par pāreju bija iekomentējusi ar tekstu, ka tas tiks darīts tad, ja būs lielāku lietotāju interese un izrādīta vēlme. Šis komentārs izsaucis diezgan lielu sašutumu no lietotājiem par šādu Dropbox nostāju, tomēr jau pēc neilga laika CEO situāciju nomierinājies, paziņojot, ka speciāli pielāgota Apple M1 versija sekos 2022. gada pirmajā pusē.

    Tāpat pausta informācija, ka jau šobrīd notiek aktīva testēšana Apple M1 ekosistēmā, un kopumā situācija ir neliels pārpratums. Protams, izmantojot Apple pašu radīto Rosetta 2 programmu, kas uz ARM platformas ļauj palaist Intel pielāgotās programmas. Tomēr tādējādi nevar izmantot Apple sniegtās enerģijas patēriņa priekšrocības, kā arī iespējamo ātrdarbības uzlabojumu. Taču tagad visus pārmetumus un sašutumu var mest pie malas, jo Dropbox plānos kopumā bija vēlme savu programmu pielāgot M1 platformai. Tikai tas beigās sanāca nedaudz nesmukā veidā un būs prasījis kādu pusotru gadu laika.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    06.11.2021 11:37

    Tas jau ir labs solis

    sals info
    16.02.2022 23:20

    vai tagad jau strādā uz M1 ?

    Kursors.lv
    16.02.2022 23:31
    Reply to  sals info

    Dropbox programma ir palaižama uz M1 makintošiem jau no paša sākuma, taču kaut kad tagad drīzumā tā būs pielāgota M1 procesoriem. Tikko testa pēc uzinstalēju, bet tā joprojām vēl darbojas Intel režīmā. Bet darbojas.

    Reklāma