Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli pieejama jaunā Apple macOS Monterey operētājsistēma

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika Apple oficiāli lietotājiem nodeva jauno datoru operētājsistēmu macOS Monterey, kura nes pāris ikdienas uzlabojumus.

    Oficiālā pieejamība ir dienu pirms brīža, kad tiek solīta jauno MacBook Pro datoru piegāde, tā kā lietotājiem būs pilns komplekts ar jaunu operētājsistēmu un datoru. Kopumā šī versija nenes ļoti krasas vizuālās un funkcionālās izmaiņas, bet drīzāk kopē jau iPhone pieejamās funkcionalitātes. Zemāk neliels izklāsts par to, ko sniegs jaunā macOS Monterey versija – 12.0.1.:

    Reklāma

    • būs iespējams izdzēst visu datorā pieejamo informāciju un uzstādījumus, līdzīgi kā iPhone (Erase All Content & Settings);
    • AirPlay funkcionalitāte beidzot sadarbosies ar Mac datoriem, lai pārraidītu video no iPhone un datoru ekrāniem;
    • Quick Note iespēja ļaus no jebkuras programmas uzreiz veikt pierakstus. Tā parādījies, kad kursors tiks nobīdīts ekrāna labajā apakšējā stūrī;
    • “ļoti” svarīgs jaunums ir iespēja izmantot Memoji kā savu datora lietotāja vizuālo ikonu;
    • jaunie paziņojumu režīmi (Focus), tagad sasinhronizēsies gan ar iOS 15 ierīcēm, gan Mac datoriem, kopējot to, kas ir ieslēgts telefonā un nodrošināt plūdenu pāreju;
    • macOS Monterey tagad nodrošinās nosacītu procesu automatizāiju ar Shortcuts iespēju, kas iepriekš bija pieejama iOS lietotājiem.

    Tādi ikdienišķi sīkumi un darbības uzlabojumi, kā jau minēju sākumā. Vismaz šajā reizē nav problēmas ar operētājsistēmas atjaunošanu, kā tas bija pagājušajā gadā, kad tika izlaista macOS Big Sur versija. Joprojām līdz lietotājiem nav nonākusi Universal Control iespēja, ko Apple diži reklamēja un kas nodrošinās iespēju lietot vienu klaviatūru un peli starp iPad un iMac datoriem. Operētājsistēma principā būs pieejama gandrīz visiem datoru modeļiem sākot no 2015. gada, kā arī Mac Pro modeļiem no 2013. gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    letr
    27.10.2021 10:34

    macOS Monterey tagad nodrošinās nosacītu procesu automatizāiju

    p.s. Vēl kāds uzrāvās uz to, ka pēkšņi Macos 12 izlaišanas brīdī parādījās 11.6.1, kurš bija jāuzstāda obligāti pirms 12.0.1 ?

    letr
    27.10.2021 12:37

    Man vēl 19:30 nekādu 11.6.1 nepiedāvāja. Klikšķināju vairākas reizes, lai nočeko apdeitus un nekādu apdeitu nebija. Nedaudz pēc astoņiem pēkšņi piedāvāja 11.6.1 nevis 12.0. Nu neko, lieku 11.6.1. Kā to uzliku tā uzreiz software update pateica, ka ir 12.0.1 pieejams.
    Varbūt katram datoram savādāk.

    Oldfag
    27.10.2021 11:21

    Nāh, pagaidīšu Woodstock.

    Jēkabs
    27.10.2021 11:48

    Pienācis tas brīdis, kad mans mac dators ir uzreiz aiz strīpas jaunās OS saderībā.
    Meklējot wikipedia uz ātrumu neatradu, bet vai Big Sur vēl kādu atbalstu turpinās saņemt?

    Jānis
    27.10.2021 13:14
    Reply to  Jēkabs

    Pats vakar uzliku uz oficiāli neatbalstīta MBP 2014 izmantojot OSLP (Open Source Legacy Patcher)
    Strādā kā nākas

    KKTK
    27.10.2021 14:09

    Ķiķinu un gaidu ziņas, kad atkal Mail programmā pazudīs vēstules :D

    Reklāma