Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sāk testēt Android lietotņu izmantošu Windows 11 operētājsistēmā

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc vasaras saulgriežiem Microsoft izziņoja jauno operētājsistēmu Windows 11, kuras vienas no lielākajām izmaiņām bija iespēja palaist Android lietotnes. Kaut arī tā publiski ir pieejama jau trīs nedēļas, tomēr šī funkcionalitāte šobrīd sāk parādīties tikai testa režīmā.

    Jau pašā sākumā bija saprotams, ka šī iespēja uzreiz netiks iekļauta oficiālajā Windows 11 versijā, kas pieejama no 5. oktobra, taču tagad tā ir pieejama tiem, kuriem ir reģistrējušies Windows 11 Insider programmā. Pirmās 50 Android lietotnes ir pieejamas sadarbībā ar Amazon Appstore. Ja jums ir pieejama Insider programma, tad šobrīd interesentiem savos Windows 11 darbinātajos datoros būtu iespējams lietot tādas Android lietotnes kā Kindle, The Washington Post, Clash of Kings un Lego Duplo World.

    Reklāma

    Android lietotnēm vajadzētu darboties gan ar AMD, gan ar Intel procesoriem aprīkotajās Windows 11 ierīcēs, un savienojumu nodrošina īpašā Intel Bridge Technology, kas sniedz iespēju palaist mobilās lietotnes datoros jebšu tās pārkompilē, lai spētu darboties x86 arhitektūras ierīcēs. Apple šajā ziņā izmanto savus ARM tehnoloģijas procesorus, kas ļauj darbināt visas iPhone lietotnes savos Mac datoros. Windows 11 principā ir pieejamas visas Android iespējas, izņemot daļu lietotņu un īpašās funkcionalitātes, kuras Google speciāli pielāgo viedtālruņiem.

    Lietotājiem, kuri vēlēsies testēt šo iespēju, būs jābūt daļai no Windows 11 Insider programmas, kā arī jābūt ar atbilstošo tehniku un datoros jāieslēdz virtualizāciju. Tāpat būs jābūt savam Amazon kontam. Lielais jautājums jau būs pie pašiem gala lietotājiem, vai šī funkcionalitāte beigu beigās dos kādu reālu labumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma