Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” darbinieki atzīst, ka paši nekad nelidos ar kosmosa kuģi “New Shepard”, jo nejūtas tajā droši

    Jaunākie raksti

    Jau otrdien, 12. oktobrī, gaidāms “Blue Origin” nākamais komerciālais lidojums, kurā šoreiz savu sapni redzēt īstu kosmosu realizēs leģendārā seriāla “Star Trek” aktieris Viljams Šatners, kurš jau nosvinējis apaļo 90 gadu jubileju. Pats viņš atzinis, ka pirms gaidāmā notikuma jūtas saviļņots, mazliet nervozs un nobijies. Taču pēc dažu “Blue Origin” strādājošo domām, Šatneram ir nopietns pamats būt satrauktam un nervozam, jo lidošana ar kosmosa kuģi “New Shepard” neesot tik droša kā tas tiekot apgalvots.

    Kosmosa kuģis “New Shepard” līdz šim veicis 16 lidojumus kosmosā, nevienā no tiem nepieļaujot būtiskas kļūdas. Vienlaikus atsevišķi “Blue Origin” darbinieki izteikušies, ka lietas ir nedaudz satraucošākas nekā no ārpuses varētu šķist.

    Reklāma

    20 esošie un bijušie uzņēmuma darbinieki atklātā vēstulē norādījuši, ka nejūtas droši, atrodoties “Blue Origin” kosmosa kuģī. Viens no inženieriem izteicies, ka “uzņēmumam paveicies, ka līdz šim nekāda liela nelaime nav notikusi”. Tikmēr daži no vēstules parakstītājiem pat izteikušies, ka nekad “nelidos ar “Blue Origin” transportlīdzekli”. Vēstulē arī teikts, ka konkurence starp miljardieriem kosmosa iekarošanā un dzīšanās pēc progresa Džefam Bezosam nozīmējot vairāk nekā drošības apsvērumi, kuru rūpīgāka analīze un ieviešana automātiski nozīmē grafika palēnināšanu.

    Tiesa, “Blue Origin” līdz šim nav pārāk bieži dalījies ar sava kosmosa kuģa izmēģinājumiem. Vismaz ne tik čakli kā “Virgin Galactic“. Vienlaikus uzņēmums dažkārt piemin atsevišķas drošības funkcijas “New Shepard” kosmosa kuģī. Atbildot uz augstāk minēto vēstuli, “Blue Origin” uzsver, ka “New Shepard ir drošākais kosmosa transportlīdzeklis, kāds jebkad ir projektēts vai uzbūvēts”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma