Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgas domes sēdēs deputāti turpmāk varēs piedalīties gan klātienē, gan attālināti

    Jaunākie raksti

    Rīgas dome (RD) uzlabojusi tās “e-RīgasDome” sēžu organizēšanas sistēmu, ieviešot iespēju deputātiem piedalīties un balsot gan klātienē, gan attālināti. Šī ir pirmā šāda veida sistēma Latvijā, kas dod unikālu iespēju 60 RD deputātiem strādāt hibrīdrežīmā. Sistēmas izmēģināšana pirmo reizi notiks trešdien, 6. oktobrī, kad paredzēta RD sēde.

    Līdz šim, lai ievērotu Covid-19 radītos drošības pasākumus, visiem deputātiem pašvaldības sēdēs bija jāpiedalās attālināti. Kvalitatīvai lēmumu pieņemšanai iespēja satikties un strādāt klātienē ir būtiska, vienlaikus jaunā sistēma dod iespēju nodrošināt dalību pašvaldības sēdēs arī tiem, kuri jebkādu iemeslu dēļ nevarēs sēdes laikā atrasties rātsnamā.

    Reklāma

    “Tehniskā līmenī raugoties, deputāti spēs “e-RīgasDome” sistēmā strādāt jau ierastajā attālinātajā režīmā, taču deputāti, kas izvēlēsies dalību klātienē, izmantos sēžu zālē izvietotās kameras un mikrofonus un sekos līdzi sēdes gaitai uz ekrāniem sēžu zālē. Attālinātie un klātienes deputāti spēs sadarboties savā starpā gan apskatot sēdes darba kārtību, gan piesakoties runātāju rindā, gan veicot balsojumus un iepazīstoties ar to rezultātiem. Izstrādājot šo sistēmu, mums būtiska ir drošība, tāpēc “e-RīgasDome” radīšanā un papildinājumu izstrādē ir ievērotas OWASP drošības rekomendācijas un Ministru kabineta noteikumi Nr. 442,” tā uzsver sistēmas izstrādātāju pārstāvis, “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

    Sistēmas izstrādē būtiski bija arī lietojamības aspekti, lai platformas izmantošana būtu pēc iespējas ērtāka. Deputātam klātienē nebūs jāuztraucas, vai attālinātie dalībnieki viņu redz un dzird, jo sistēma pati automātiski mācēs runātāju atpazīt un parādīt uz ekrāna gan klātienē esošajiem, gan attālināti pieslēgtajiem dalībniekiem. Jaunais risinājums saglabās aktualitāti arī pēc Covid-19 pārvarēšanas, jo deputāti, kuri kādu personīgu iemeslu dēļ nevarēs atrasties klātienē, spēs tomēr pildīt savus darba pienākumus. Uzturēšanas līguma ietvaros sistēma turpinās saņemt kritiskos atjauninājumus, lai saglabātu tās drošību un funkcionalitāti. “e-RīgasDome” ir pilnībā integrēta ar RD izmantoto Televic sēžu zāles sistēmu.

    Sēžu organizēšanas sistēmu “e-RīgasDome” izstādāja “Possible Security” sadarbībā ar lietojamības ekspertiem no “Turn Digital”. Sistēma “e-RīgasDome” ir balstīta uz “Videodemokrātija” platformas bāzes, kas no nākamā gada būs pieejama arī Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) ērtai iegādei valsts un pašvaldību iestādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma