Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen, iespējams, joprojām turpina krāpties ar dīzeļu izmešiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības tiesas padomdevējs Atanasioss Rantoss paudis viedokli, ka vācu autoražotājs Volkswagen savās dīzeļa automašīnās uzstādījis programmatūru, kas ir nelikumīga bloka teritorijā. Šī programma ietekmē atgāzu attīrīšanu, ņemot vērā gaisa temperatūru un arī augstumu virs jūras līmeņa.

    Kā skaidro advokāts, konkrētā programma samazina atgāzu attīrīšanas sistēmu efektivitāti, mašīnai darbojoties “normālā lietošanas režīmā”, tāpēc to var uzskatīt par ierīci, kas radīta, lai apietu izmešu testu normas. Programmas lietošanu nevar attaisnot arī ar dzinēja saudzēšanu.

    Reklāma

    Lai arī Rantosa viedoklis nav juridiski saistošs un tas nerada nekādas sekas, Eiropas Savienības tiesa bieži vien ņem vērā savu padomdevēju redzējumu un Volkswagen varētu saskārties ar kārtējām problēmām. Autoražotāja izmantotā programmatūra samazina izplūdes gāzu attīrīšanu brīžos, kad gaisa temperatūra ir zem 15 vai virs 33 grādiem pēc Celsija. Tāpat programmatūra strādā arī tad, ja mašīna atrodas vismaz 1000 metrus virs jūras līmeņa. Rantoss norādījis, ka daudzviet Eiropā temperatūra vasarā regulāri ir virs 33 grādiem, bet ziemā zem 15 grādiem. Tāpat daudzas teritorijas atrodas 1000 metrus virs jūras līmeņa un arī augstāk, tāpēc Volkswagen “logs”, kurā izplūdes gāzes tiek filtrētas pilnībā, nevar uzskatīts par “normāliem lietošanas apstākļiem”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma