Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācieši vadītāja apliecību tagad varēs saglabāt telefonā

    Jaunākie raksti

    Vācijas pilsoņi tikuši pie visai ērtas “fīčas”, kas ļaus saglabāt savu vadītāja apliecību un to oficiāli izmantot ikdienas lietošanā, pateicoties īpašai ID Wallet lietotnei Apple iPhone viedtālruņos.

    Lietotne ID Wallet ir saņēmusi atjauninājumu, kas tagad tai ļauj saglabāt Vācijā izdotu autovadītāja apliecību, jo arī pati lietotne ir radīta Vācijā, pateicoties Digital Enabling GmbH. Lietotājiem būs nepieciešams identificēties šajā lietotnē, lai pēc tam noskenētu un pievienotu savas auto vadīšanas tiesības. Lielākais jaunums šajā reizē ir tieši tas, ka šāda formāta dokuments būs atzīts no oficiālajām Vācijas iestādēm, līdz ar to nākotnē apliecību digitālā veidā varēs uzrādīt, piemēram, auto koplietošanas servisiem, lai apliecinātu savas vadītprasmes. Kā arī apliecināt savu identitāti iereģistrējoties viesnīcā.

    Protams, arī tagad to var izdarīt, piemēram, nobildējot tiesības un savu seju, taču ar šādu risinājumu notiktu automātiska autorizācija. Nedaudz gan pietrūkst informācija par to, vai šādu digitālo apliecību varēs uzrādīt arī ceļu policistiem.

    Pagaidām gan tiesībās šādā veidā nav iespējams glabā pašā Apple Wallet lietotnē, līdz ar to pagaidām to būs iespējams izdarīt tikai atsevišķi ID Wallet lietotnē, tomēr jebkurā gadījumā tas ir solis uz priekšu, lai arvien vairāk ikdienā izmantotu digitālos personu apliecinošus dokumentus. Tikmēr daļā ASV štatu, tieši ar iOS 15 izlaišanu, ir parādījusies iespēja pašā iPhone saglabāt gan vadītāja apliecību, gan ID karti.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.09.2021 09:03

    Lūk tas ir kruta. Tikai pie mums Covid sertifikātu jārāda telefonā un tad jāmeklē pa kabatām personu apliecinošs dokuments, kurā tāpat nevar atpazīt dokumenta uzrādītāju, jo pa visu ģīmi priekšā maska. Bet vācietis kā cilvēks var visu parādīt telefonā un nevazāt līdzi lieku krāmu makā. Kad beidzot pie mums būs kā Vācijā!? :(

    boo
    28.09.2021 09:39
    Reply to  Skābene

    Ko tev dos iespēja kopā ar sertifikātu uzrādīt vadītāja apliecību, ja tas nav personu apliecinošs dokuments?

    Skābene
    28.09.2021 09:45
    Reply to  boo

    Latvijā nav, jo agrāk visi rādīja Vadītāja apliecību un nesaskatīja nepieciešamību pēc ID kartes. Tad arī mūsu gudrās galvas izdomāja veidu kā piespiest cilvēkus ņemt ID kartes un vadītāja apliecību padarīt par nekam nevajzdzīgu krāmu! ASV joprojām var pirkt aliņu ar LV vadītāja apliecību un tur mana vadītāja apliecība kalpo kā pilnvērtīgs ID.

    digitalk
    28.09.2021 09:49
    Reply to  Skābene

    nemelo sev, nekalpo kā pilnvērtīgs. pilnvērtīgs ir tad, kad vari līgumu parakstīt savā vārdā.

    Skābene
    28.09.2021 10:11
    Reply to  digitalk

    Labi, tad man tev šāds jautājums – vai ceļu policists tev kaut reizi ir prasījis uzrādīt ID karti vai pasi, lai pārliecinātos, ka vadītāja apliecībā norādītā persona esi tu? Vai izrakstot sodu, tavu personību kaut reizi kāds ir pārbaudījis pēc ID, vai pases, jeb pietiek ar to dokumenta izstrādājumu, ko sauc par vadītāja apliecību?
    Auto nomā es parasti uzrādu vadītāja apliecību, ar ko pietiek, lai noslēgtu nomas līgumu un mana kredītkarte auto nomas darbiniekus interesē vairāk par Pasi vai iD karti. :)

    digitalk
    28.09.2021 10:42
    Reply to  Skābene

    tāpēc, ka šiem cilvēkiem vajag pārliecināties, ka esi nokārtojis autovadītāja eksāmenu, lai varētu tevi atbilstoši sodīt, nenozīmē, ka tas ir pilnvērtīgs personu apliecinošs dokuments. nebūs tiesību, paprasīs ID/pasi un norausies pa pilnai programmai.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Elektriķis
    28.09.2021 09:39

    Var jau lamāt bankas par to konservatīvismu, bet tās telefona izmantošanā iet visiem pa priekšu, jo tas tām dod reālus ietaupījumus.
    Konservatīvie vācieši tūlīt būs mums priekšā. Vienīgi žēl ka tikai BMW ļauj atslēgt savus jaunos auto ar Ābolfoniem un pulksteņiem. VW ir ieciklējies tikai uz Samsung telefoniem :(

    Ādolfs
    28.09.2021 09:50
    Reply to  Elektriķis

    Un tu nemaz neesi ieciklējies uz Āboļiem!? :)

    Elektriķis
    28.09.2021 09:58
    Reply to  Ādolfs

    Es mierīgi pārietu uz Androīdiem, ja tie nodrošinātu tādas pašas ērtības kā Āboļi. Ābols ir arogants kantoris u.t.t., bet tomēr ērtāks. Man kā datoridiotam pagaidām piemērotāks.

    Skābene
    28.09.2021 10:16
    Reply to  Elektriķis

    Tik arogants, ka Rimčikā pie kases jālieto plastikāta karte, jo ar Ābolu nevar izmantot NFC funkciju klienta kartes nolasīšanai bet QR kods neskenējas!? :(

    Jānis
    28.09.2021 10:29
    Reply to  Skābene

    Pie tā jau vainīgs arī pats rimi, ka atkal kaut ko salauza un vairs QR kods nestrādā.

    KKTK
    28.09.2021 10:34
    Reply to  Jānis

    Rimi vainīgs, jo Āboļs raujoties pēc naudas apgraizījis savu NFC. Kātad :D

    Jānis
    28.09.2021 14:51
    Reply to  KKTK

    “Kātad” Jā tieši tā Rimi ir vainīgs, ka viņiem sistēma strādā caur vienu vietu. Tas, ka QR kods tagad vairs nav pieejams vai arī pirms kāda pusgada, kad viņiem katru reizi atveros aplikāciju vajadzēja ielogities, t.i., ieej veikalā, gribi paņemt skeneri – logojies, noliec skeneri pirms kases, atver aplikāciju, lai noskenētu QR kodu pie kases – atkal logojies iekšā.
    (nemaz nerunāsim cik nežēlīgi bremzīgs ir rimi e-veikals un tas ka mob. aplikācijas e-veikals ir vispār embedded browseris).
    Tā kā Rimi pa tiešām ir uz “jūs” iekš IT.
    Tas, ka nevar izmantot iphone NFC ir pa visam cits stāsts.

    nuts
    28.09.2021 19:32
    Reply to  Jānis

    Un kad vajag atvērt PDF failus, uzrādīt biļetes, tad šeit ābolam milzīgs fail. NFC, 3.5mm nogriešana ir ābolu mārketinženieru slapjais sapnis.

    Kursors.lv
    28.09.2021 20:01
    Reply to  nuts

    Kādas tieši problēmas Apple produktiem ir ar PDF failiem?

    Kursors.lv
    28.09.2021 10:30
    Reply to  Skābene

    RIMI ar to QR koda sistēmu kaut kāda globālāka šaize un vēl labu laiku nestrādās.

    Edgars
    30.09.2021 09:24

    Visinteresantākais, ka QR pie parastās kases strādā, bet pašapkalpošanās aparāta tas nestrādā.

    Elektriķis
    28.09.2021 10:34
    Reply to  Skābene

    Ui, neesmu pamēģinājis NFC funkciju Rimītī. Jā tagad šiem nerādās QR kods – problēma Rimi galā. Iepriekš aplikācija pie kases prasīja paroli…tad arī nācās rakāties pa kabatu un meklēt fizisko kartiņu.
    Vismaz ApplePay nekad nav pievīlis.

    Last edited 2 years ago by Elektriķis
    Muah
    28.09.2021 17:27

    Rimi QR kods vakar strādāja.

    Aigars Axx
    29.09.2021 01:10
    Reply to  Elektriķis

    Ar ko tieši ābols ir ērtāks? Neviens man to nevar paskaidrot. Tā arī sēžu ar savu droīdu…

    Pičs
    28.09.2021 10:40
    Reply to  Elektriķis

    Gan jau ar laiku arī pārējie pievienosies. Šis abiem tāds pīārs un ekskluzīvs, BMW kā ieviesējam.

    Reklāma