Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijā sākas tiesas process pret “Volkswagen” vadītājiem dīzeļgeitas lietā

    Jaunākie raksti

    Vācijā sākas tiesas process pret vairākiem “Volkswagen” koncerna vadītājiem, kuri saistīti ar tā dēvēto “dīzeļgeitas” skandālu. Veselības stāvokļa dēļ uz apsūdzēto sola nav “VW” bijušais vadītājs Martins Vinterkorns.

    Ja nu kāds piemirsis, tad “dīzeļgeitas” skandāls radās, autoražotājam savās mašīnās uzstādot īpašu programmatūru, kas uzrādīja nepatiesus emisiju apmērus. Galvenais mērķis bija pārliecināt regulatorus, ka kompānija ievēro videi draudzīgus standartus. Taču patiesais mašīnu radītais piesārņojums bija krietni vien lielāks.

    Reklāma

    Līdz šim vienīgā vadošā amatpersona, kur jau stājusies tiesas priekšā, ir bijušais “Volkswagen” koncerna uzņēmuma “Audi” vadītājs Ruperts Štadlers. Vinterkorna un vēl četru cilvēku tiesas procesam bija jāsākas jau iepriekš, taču koronavīrusa dēļ tas tika atlikts divas reizes, savukārt pēc pārciestas operācijas Vinterkorna tiesāšana pārcelta vēlreiz. Tiesa arī norādīja, ka pret Vinterkornu izvirzītās apsūdzības attiecas tikai uz aptuveni vienu procentu no kopējā mašīnu skaita, kas bija aprīkots ar nelegālo programmatūru.

    Pret pārējiem četriem apsūdzētajiem, kuri tiek vainoti organizētā komerciālā krāpšanā un nodokļu nemaksāšanā, tiesas process sāksies tieši tagad, lai, kā norāda tiesa, šīs lietas izskatīšanu nekavētu vēl vairāk. “Volkswagen” līdz šim apgalvojis, ka par krāpšanos zinājusi tikai neliela inženieru grupa, savukārt apsūdzība uzskata, ka iesaistīto bijis vairāk un tiesas procesā viņi cer noskaidrot arī citu iesaistīto vārdus.

    AvotsLSM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma