Web Analytics
More
    Reklāma

    Nodarbinātības valsts aģentūra darba meklētājiem un nodarbinātajiem apmaksās tiešsaistes apmācības

    Jaunākie raksti

    Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) uzsākusi jaunu mācību pilotprojektu “Nākotnes prasmju iniciatīva”. Tā ir iespēja gan darba meklētājiem, gan nodarbinātajiem papildināt savas zināšanas un profesionālās prasmes, izmantojot atvērtos tiešsaistes kursus. Divu gadu laikā būs iespēja apgūt maksimums sešus kursus tādās aktuālās jomās kā uzņēmējdarbība, pārvaldība, datorzinības, datu zinātne, informācijas tehnoloģijas un profesionālās ievirzes svešvalodu apguve.

    Atvērtie tiešsaistes kursi kļūst par aizvien populārāku e-apmācību veidu. Tie ir īpaši ar to, ka dalībniekiem, neizejot no mājas, ir iespēja iegūt darba devēju novērtētu neformālo izglītību, ko sniedz starptautiski atzītas universitātes un mācību organizācijas. NVA ikvienam nodarbinātajam un darba meklētājam piedāvā mācīties tādās atvērto tiešsaistes kursu platformās kā “Coursera“, “EdX“, “Futurelearn“, “MiriadaX” un citās.

    Reklāma

    NVA dalībniekiem sniedz arī finansiālos atvieglojumus. Piemēram, līdz 500 eiro apmērā sedz kopējās mācību izmaksas un iespēju veikt 50% avansa maksājumu mācībām. Savukārt dalībnieki ar bezdarbnieka statusu saņems stipendiju 5 eiro dienā.

    Atvērto tiešsaistes kursu platformu un mācību programmas var izvēlēties gan patstāvīgi, gan palūgt NVA atbalstu. Paredzēts, ka šī pilotprojekta ietvaros kopumā iesaistīsies 1500 dalībnieku. Ja Tevi ieinteresēja šī iespēja, tad plašāka informācija un pieteikuma forma atrodama šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    17.09.2021 12:42

    Kads var paskaidrot kas no tiem kursiem ir noderigi jauna darba atrasanai ? karteja valsts un eiropas naudas izsaimniekosana.

    Kursors.lv
    17.09.2021 12:52
    Reply to  Roberts

    Zināšanas var noderēt darba meklēšanas (un atrašanas) procesā. Tāpēc kaut kāda jēga ir arī no šādas programmas. Manuprāt, ļoti laba iniciatīva. Labāk mācīties nekā pirst deķī.

    Roberts
    17.09.2021 13:08

    Bet konkreti kuras ? te tomer ir drusku sausana pa zvirbuliem ar lielgabalu bez konkreta plana. ir tomer nozares ar augstu pievienoto vertibu kur trukst tie darbinieki. Izstasti piemeram taksistam ar videjo izglitibu kas pelna ap 1000 menesi kur vinam ar siem kursiem atrast lidzvertigu darbu kas valstij un vinam atnes kaut ko ilgtermina ?

    Rudolfs
    17.09.2021 13:43
    Reply to  Roberts

    Vai tad tās nozares, kas bija aprakstītas, nav ar augstu pievienoto vērtību un arī tur attiecīgi netrūkst tie darbinieki?

    Roberts
    17.09.2021 13:59
    Reply to  Rudolfs

    Diezgan izpludis tas apraksts. Kur konkreti noder francu valoda ja vien mes nerunajam par sadarbibu ar kadam EU institucijam bet nu tur jau to francu valodu vajag labak zinat :)

    Roberts
    17.09.2021 13:11

    Vai zini kadu personisku kas izejot nva kursus pateicoties kursiem ir atradis labi apmaksatu darbu ? smagas automasinas soferis neskaitas :)

    Muah
    17.09.2021 13:19
    Reply to  Roberts

    Zinu vismaz 2 šādus cilvēkus. Pietiks?

    Roberts
    17.09.2021 13:58
    Reply to  Muah

    Padalisies ari ar pieredzi uz ko parkvalificejas ?

    JANIS
    17.09.2021 15:51
    Reply to  Muah

    Es arī gribētu uzzināt? Pat cilvēki ar augstākajam izglītība arī pieprasītu profeni nevar atrast darbu. Un tu pēkšņi ar kaut kādiem kursiem vari uzreiz atrast, nešķiet reāli.

    Kursors.lv
    17.09.2021 14:19
    Reply to  Roberts

    Es zinu diezgan daudz cilvēkus, kas neko nemācās un čīkst par to, ka nav darba vai ir darbs, bet par to maz maksā. Tā laikam būs precīzāka atbilde uz tavu jautājumu.

    Other guy
    18.09.2021 14:42

    Piekrītu Kristapam, kursi un apmācības ir ļoti noderīga lieta, lai attīstītu tālāk savu karjeru vai mainītu profesiju.
    Esmu 2 gadus izmantojis “Mācības peiagušajiem” kursus – tas man ļāva gan mainīt profesiju, gan palielināt savu algu +40%.

    Reklāma