Web Analytics
More
    Reklāma

    Visā pasaulē kopš marta atlaisti 70 000 tehnoloģiju jaunuzņēmumos strādājošie

    Jaunākie raksti

    Lai tiktu galā ar Covid-19 radītajām ekonomiskajām sekām, kopš marta tehnoloģiju jaunuzņēmumi visā pasaulē bijuši spiesti atlaist vairākus desmitus tūkstošu darbinieku – tā liecina informācija brokeru biroja “BuyShares” ziņojumā.

    Gartner vecākais direktors pētniecības jomā Makss Azahams (Max Azaham) norādījis, ka jaundibināti uzņēmumi ir lielisks inovāciju avots IT jomā, taču šobrīd šādu kompāniju rīcībā esošie finanšu resursi ir ļoti ierobežoti. Koronavīruss radījis situāciju, kas mudina investorus neuzņemties jaunus riskus, un tā rezultātā smagi cieš tieši startapi. Īpaši IT jaunuzņēmumu vidū manāms straujš investīciju kapitāla kritums.

    Reklāma

    Esošo situāciju globālajā startapu ekosistēmā apstiprina arī dati, ka kopš marta darbu zaudējuši ap 70 000 tehnoloģiju jaunuzņēmumos strādājošie. Visvairāk cietuši tieši transporta sektorā strādājošie, 14 600 darbiniekiem paliekot bez darba. Vienlaikus Sanfrancisko reģionā, ieskaitot Silīcija ieleju, atlaisti vairāk nekā 25 000 strādājošo.

    Globālais tehnoloģiju startapos strādājošo samazinājums kopš marta sadalījumā pa nozarēm

    Avots: BuyShares

    Līdz ar to arī globālais privātā tirgus finansējums jaunuzņēmumiem pirmajā ceturksnī samazinājies par 67 miljardiem dolāru. Salīdzinot ar šo pašu laiku 2019. gadā, investīcijas startapiem sarukušas par 22%.

    Masveida darbinieku atlaišana tehnoloģiju jaunuzņēmumos visā ekonomikā agrāk vai vēlāk var radīt ievērojamas grūtības. Tieši startapi ir tie, kas aktīvi meklē un rada inovācijas koronakrīzes pārvarēšanai, kā arī virza uz priekšu dažādu nozaru attīstību.

    Papildus informācija par pilnīgi visiem tehnoloģiju startapiem, kas sakarā ar Covid-19 atlaiduši savus darbiniekus, atrodama šeit. Iespējams detalizēti uzzināt gan par pašiem uzņēmumiem, kas atlaiduši darbiniekus (lokācija, darbības nozare, ienākumi), gan arī sniegta informācija par atlaisto darbinieku skaitu katrā uzņēmumā un kurā datumā tie atlaisti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    14.07.2020 12:45

    nav nekāda sadalījuma pa valstīm, tikai pieminēti Uberi, Grouponi un citi pie mums neeksistējoši uzņēmumi. raksta vērtība = 0

    digitalk
    14.07.2020 13:13

    visai nosacīti, jāpiezīmē. vismaz 80% (piemetot uz aci, nevis saskaitot) ir USA/Canada. runāt par globālu tendenci īsti nevar, jo jaunie IT censoņi ir visur. tai pat laikā dēvēt Uber par tech startapu ir šīs “statistikas” veidotāju izmurgojums.

    [edit] paldies par linku.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    digitalk
    14.07.2020 13:42

    manai negatīvajai attieksmei pie vainas būs oriģinālraksts, jo tur veci un jau trekni uzņēmumi (citētais pirmais trijnieks) nu nekādi nav tech startapi.

    Reklāma