Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdz 15. jūlijam pieaugušie var pieteikties 200 attālināto apmācību kursiem

    Jaunākie raksti

    Esošā situācija gan pasaulē, gan Latvijā radījusi lielākas vai mazākas pārmaiņas katram no mums. Zināmā mērā šis bijis arī iespēju laiks, kad esošie ierobežojumi tur, ārā, motivējuši vairāk pievērsties sev, uzdāvinot kādas jaunas prasmes un zināšanas. Personīgi es apguvu programmēšanas pamatus. Taču patiesībā iespēju sevis pilnveidei ir tik daudz, un kāpēc gan neapgūt ko jaunu saistībā ar tehnoloģijām?

    Valsts izglītības attīstības aģentūra organizē attālinātas mācības pieaugušajiem – gan strādājošiem, gan pašnodarbinātajiem no 25 gadu vecuma, jo apgūt jaunas prasmes un zināšanas nekad nav par vēlu. Būtiski, ka mācību izmaksas 90% apmērā sedz ES fondi un valsts, 10% ir strādājošā līdzmaksājums, kuru var segt arī darba devējs vai kāda cita fiziska vai juridiska persona. Savukārt mācības bez maksas ir personām ar maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusu. Pieteikties šīm apmācībām iespējams vēl līdz 15. jūlijam. Lai arī kopumā tiek piedāvāti ap 200 kursiem dažādās jomās, tuvāk apskatīju tieši tos, kas saistīti ar tehnoloģijām.

    Reklāma

    Viena no šādām studiju programmām ir 360 grādu vizualizācija (3D modelēšana virtuālajai realitātei), ko piedāvā biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA. Tās saturā ietilpst tēmas, kā virtuālā un papildinātā realitāte, 360 grādu fotogrāfija, 3D vides veidošana, 3D modelēšana un animācija, videospēļu formas un naratīvi. Mācību formāts ir diezgan ērts, jo viss norisinās attālināti gan caur Microsoft Teams, gan Zoom aplikācijām. Ja vien ir priekšstats par operatora darba un audiovizuālās montāžas pamatiem, tad atliek vien veikt līdzmaksājumu 36 EUR apmērā, lai sniegtu sev, iespējams, jaunu un mūsdienīgu karjeras virzienu.

    Savukārt, ja ir vēlme iemācīties ko vairāk par 3D drukāšanu, iespējams pieteikties SIA GP konsultācijas, Profesionālās tālākizglītības un pilnveides iestādes studiju programmai “3D printēšanas tehnoloģijas un to praktiskais pielietojums”. Kursa saturā ietilpst tādas tēmas kā 3D printēšanas attīstība un praktiskā pielietošana; 3D printēšanas izmantošana dažādās tautsaimniecības nozarēs; 3D prototipēšana; 3D printēšanā izmantojamie materiāli; konstruēšana; rasēšana; kopsalikuma elementi; modelēšana un attēlošana; virsmu ģeometrija;  3D printēšanā pielietojamās programmas un 3D printēšana kā uzņēmējdarbības veids. Arī šie kursi noris attālināti. Ja vien tev ir vidējā izglītība, interese par šo tēmu un lieki 50 EUR, varbūt vērts pieteikties un uzzināt ko vairāk par 3D printēšanas noslēpumiem.

    Tiem, kuriem īpašais talants ir analītiskā un loģiskā domāšana, var apsvērt padziļinātāk apgūt algoritmēšanas un programmēšanas pamatus, ko piedāvā ALFA mācību centrs. Veicot līdzmaksājumu 16.20 EUR apmērā, iespēja izzināt un iemācīties algoritmu nozīmi IKT jomā; algoritma struktūras veidus, to izstrādi, izmantojot blokshēmas pierakstu; vienkāršu algoritmu izstrādi un realizēšanu programmēšanas valodā; pašus programmēšanas pamatus; programmatūras izstrādi; cikliskas struktūras algoritmus un citas nākotnēs darbā, iespējams, noderīgas lietas, ko var apgūt divu mēnešu laikā. Arī šie kursi norisināsies tiešsaistē.

    Tāpat tiek piedāvāti kursi datu analīzē, digitālajā mārketingā, mašīnmācībā, robotikā, iespēja apgūt dažādas datorprogrammas, programmēšanas valodas un daudz kas cits.

    Man personīgi šķiet, ka ir vērtīgi ik pa laikam iemācīties kaut ko jaunu un papildināt savu zināšanu krātuvi ar ko tādu, kas iespējams, pavērs ceļu uz jauniem panākumiem. Ja ar augstāk minētajām ierosmēm bija par maz, tad, lūk, vēl pāris iespējas – 10 noderīgas apmācību platformas, starp kurām savām interesēm īsto atradīs ne tikai pieaugušie, bet arī bērni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Macibas
    06.07.2020 10:11

    Tur cilvēkam jāmaksā 10% no tās summas. Pārējo sedz Eiropa.

    1300
    06.07.2020 16:00

    Vai tad printēšana nav tā pati drukāšana? Esmu ievērojis, ka pat pašvaldībā strādājošas kundzes gados, kas vēl nesen (vēstures mērogā) vaimanāja ka teju paglābušās no pārkrievošanas, tagad naski aizstāj drukāšanu ar printēšanu. Grib būt modernas un konkurētspējīgas))

    KKTK
    06.07.2020 16:34
    Reply to  1300

    Kundzēm gados ir druknēšana.

    Krotow
    06.07.2020 18:46
    Reply to  1300

    “Drukāšana” un “izdrukāt” tiešām ir literāri pareizi. Printēšana radās no svešvārda “printeris”. Tur laikam savu lomu spēlēja drukājamais apjoms. Jo ar “drukāšanu” vienkāršajam mirstīgajam parasti saistās tipogrāfijas masu produkcija – avīzes u.tml.

    Reklāma