Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” dienišķo maizi pelna jau teju miljons darbinieku ASV

    Jaunākie raksti

    Līdz ar datiem par ceturkšņa ienākumiem, kas pārsniedza 113 miljardus USD, e-komercijas gigants “Amazon” pirmo reizi arī atklājis, cik patiesībā daudz cilvēku nodarbina savos ASV birojos un noliktavās. Pašreiz uzņēmumā strādā 1 no katriem 169 nodarbinātajiem ASV jeb 950 tūkstoši cilvēku. Tas ir diezgan daudz, ņemot vērā arī strīdus un skandālus, kas saistīti ar šo cilvēku darba apstākļiem “Amazon” noliktavās.

    Sarēķināts, ka visā pasaulē kopumā “Amazon” nodarbina 1,3 miljonus cilvēkus, kas to ierindo otrajā vietā pēc darbinieku skaita. Pirmajā vietā kā lielākais darba devējs atrodas mazumtirdzniecības gigants “Walmart”, kas nodarbina 1,6 miljonus cilvēku visā pasaulē.

    Reklāma

    Tā kā “Amazon” strādājošo skaits ir tik liels, domājams, ik dienu uzņēmuma kolektīvu papildina vairāki simti jaunu darbinieku. Zināms, ka otrajā ceturksnī “Amazon” pievienojās ap 64 000 cilvēku, taču to skaitā nav iekļauti vēl vairāki tūkstoši darba roku, piemēram, šoferi, kuri ir atbildīgi par “Amazon Prime” piegādēm. Vienlaikus uzņēmums turpina cīnīties ar darbinieku trūkumu, sniedzot dažādus bonusus esošajiem.

    Viens no darbinieku trūkuma iemesliem varētu būt esošie darba apstākļi, kas nodara gan garīgu, gan fizisku kaitējumu. Šķiet, “Amazon” to cenšas kaut kā kompensēt. Kopš 2018. gada kompānija visiem saviem darbiniekiem maksā vismaz 15 USD stundā, kas ir divreiz vairāk par minimālo algu ASV – 7,25 USD. Tāpat “Amazon” ieviesis “jaunu garīgās veselības pabalstu” darbiniekiem, viņu ģimenēm un citiem mājsaimniecības locekļiem. Nedrīkst aizmirst arī kompānijas noliktavās uzstādītos “labsajūtas kambarus“, kas darbiniekiem palīdz noņemt stresu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma