Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon noliktavu roboti varētu būt vainīgi pie lielas daļas darbinieku traumu

    Jaunākie raksti

    Amazon iekšējie dokumenti atklājuši visai interesantu faktu par kompānijas noliktavu ikdienu. Izrādās, ka tajās Amazon noliktavās, kur liela daļa procesu automatizēta un darbojas roboti – tur esošajiem darbiniekiem biežāk gadās satraumēties nekā tajās Amazon noliktavās, kur nav ieviesta automatizācija. Šis fakts ir daļa no lielāka ziņojuma, kurā pētīts pieaugošais traumu skaits Amazon noliktavās ASV.

    Viens no galvenajiem negadījumu iemesliem ir tas, ka roboti kļuvuši krietni efektīvāki. Tas novedis pie tā, ka klienti paļaujas uz to, ka viņu sūtījums tiks apstrādāts un sagatavots aizvien ātrāk. Vienlaikus krietni pieaug arī apstrādājamo pasūtījumu skaits. Tas nozīmē – arvien vairāk sūtījumu jāapstrādā aizvien īsākā laikā. Būtiski, ka apstrādājamo sūtījumu skaits laika gaitā palielinājies no aptuveni 100 līdz 400 vienībām stundā. Šī situācija novedusi pie tā, ka cilvēkveidīgajiem Amazon noliktavu darbiniekiem jāveic monotonas darbības krietni ilgāk, kas galu galā arī varot izraisīt traumas.

    Reklāma

    Amazon izmēģinājis īpašus pasākumus, kurus ieteica Darba drošības un veselības administrācija, lai palīdzētu samazināt traumu risku, piemēram, papildu atpūtas brīži vai darbinieku rotācija uz citiem darbiem dienas laikā. Bet pasākumi nav plaši ieviesti, un traumu līmenis acīmredzot turpina pieaugt. Ziņojums parāda neparasti augstus ievainojumu rādītājus, pat salīdzinot ar citu uzņēmumu līdzvērtīgām noliktavām. Amazon noliktavās 2019. gadā tika fiksētas ap 14 000 traumu jeb 7.7 ievainojumi uz 100 darbiniekiem. Tas ir par trešdaļu vairāk nekā 2016. gadā.

    Traumu skaita pieaugums liecina, ka automatizācija faktiski varētu radīt darbiniekiem bīstamāku vidi, neskatoties uz to, ka roboti uzņemas visbīstamākos uzdevumus.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma