Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon automātiskās iepirkšanās tehnoloģija sāks darboties Whole Foods veikalos

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Amazon paziņojis, ka viņu radītā tehnoloģija, kas ļauj veikalos iepirkties bez kasēm, nonāks arī Whole Foods veikalu ķēdē, sākot ar 2022. gadu.

    E-komercijas gigants 2017. gadā iegādājās Whole Foods veikalu ķēdi, jo vēlējās attīstīt arī pārtikas pārdošanas un piegādes jomu, bet tagad, paplašinot savu automātiskās iepirkšanās iespēju veikalos, risinājums nonāks Whole Foods veikalos. Pagaidām tie būs tikai divi veikali – viens Vašingtonā un otrs Kalifornijā. Protams, tehnoloģija vēl tiek attīstīta un to nevar tik vienkārši ieviest visos veikalos. Tās darbības princips ir ar kameru un dažādu sensoru palīdzību nolasīt to, ko cilvēks ir ielicis iepirkumu grozā un automātiski par to norēķināties. Attiecīgi pircējam nav nepieciešams doties pie kasēm, skenēt preces, bet to visu paveiks Amazon risinājums, ļaujot šķirties vienīgi no naudas.

    Reklāma

    Šo tehnoloģiju uzņēmums sāka izmantot maza izmēra Amazon Go veikalos, bet pēdējā laikā izdevies paplašināt veikalu izmērus. Pircēji joprojām varēs norēķināties arī pašapkalpošanās kasēs, bet kasieri klasiskajā izpratnē veikalos neatradīsies. Šo var salīdzināt ar pavisam nesen Latvijā prezentēto Neste Easy Deli pašapkalpošanās veikalu. Lietotājiem būs jāizmanto Amazon lietotne, un autorizācija notiks skenējot QR kodu. Pēc iziešanas no veikala, pircējs saņems digitālo pirkuma čeku. Viss viegli un ērti. Domāju, ka šis ir lielisks risinājums arī pandēmijas laikā, kad vēlamies pieskarties mazāk koplietošanas virsmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma