Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričarda Brensona vadītais “Virgin Group” investē latviešu drukas startapā “Printify”

    Jaunākie raksti

    Latvijā bāzētais drukas pakalpojumu sniedzējs “Printify” piesaistījis 45 miljonu dolāru lielas investīcijas. Ziņots, ka šis finansējums iegūts investīciju A sērijas posmā, kuru vadīja jau pazīstamais riska kapitāla uzņēmums “Index Ventures”. Jāuzsver, ka šajā investīciju posmā piedalījās un savu artavu sniedza arī “H&M Group” un Ričarda Brensona vadītā kompānija “Virgin Group”.

    Pats “Printify” norāda, ka iegūto finansējumu ieguldīs savas e-komercijas platformas uzlabošanā un darbības paplašināšanā citu valstu tirgos. Uzņēmums, kas radīts 2015. gadā, pamatā nodarbojas ar drukāšanas pakalpojumiem pēc pieprasījuma bez tiešas pārdevēja iesaistes. Pasūtījums tiek gatavots tikai pēc darījuma noslēgšanas un pēc tam nogādāts līdz klienta norādītajai adresei. “Printify” dibinātājs un vadītājs Jānis Berdigans atklāj, ka uzņēmuma misija esot pārveidot e-komerciju no masveida pārdošanas uz ražošanu pēc pieprasījuma. Savukārt ar iegūto finansējumu “Printify” cer turpināt savu straujo izaugsmi.

    Reklāma

    Sava veida panākums “Printify” ir tas, ka investoru vidū atrodamas pasaulē zināmas kompānijas – “H&M Group” un “Virgin Group”. Ričards Brensons norāda, ka “Printify” veiksmes stāsts atspoguļo īpašo uzņēmējdarbības garu, ļaujot radīt uz izaugsmi vērstu e-komercijas platformu, kas sniedz unikālu piedāvājumu. Tāpēc “Virgin Group” atbalsta uzņēmuma izaugsmi arī turpmākos gadus.

    “Printify” galvenais birojs atrodas Latvijā, taču uzņēmuma ofisi izvietoti arī citviet pasaulē, kopumā nodarbinot ap 500 speciālistu. Galvenais uzņēmuma tirgus, protams, ir ASV.

    Jāpiebilst, ka mazliet skaļāk par “Printify” varēja dzirdēt 2019. gada beigās un 2020. gada pirmajā pusē. Vēl viens jomas līderis Latvijā – 2013. gadā radītais drukas ārpakalpojumu sniedzējs “Printful” bija iesūdzējis tiesā “Printify” par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem un negodīgu komercpraksi. Pērnā gada jūlijā rakstījām, ka šis strīds noslēgts – ASV tiesa lika “Printify” samaksāt 105 tūkstošus dolāru “Printful” par minētājiem pārkāpumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma