Web Analytics
More
    Reklāma

    “Printful” piesaista 130 miljonus un kļūst par pirmo Latvijas “vienradzi”

    Jaunākie raksti

    Iepriekš esam rakstījuši par mūsu kaimiņu – Lietuvas un Igaunijas – uzņēmumiem, kuri guvuši ievērojamus panākumus un kļuvuši par “vienradžiem”. Par “vienradzi” tiek dēvēts uzņēmums, kura vērtība investīciju piesaistes rezultātā pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru. Lietuvā tāds ir uzņēmums “Vinted”, savukārt no Igaunijas nācis vesels bars šādu veiksmīgu uzņēmumu – “Skype”, “Playtech”, “Wise” (bijušais “Transferwise”), “Bolt”, “Pipedrive”, “Zego” un “ID.me”.

    Nu arī Latvijai beidzot ir pašai savs “vienradzis”. Šo statusu nupat nopelnījis viens no veiksmīgākajiem Latvijā bāzētajiem un pasaules atpazīstamību ieguvušajiem uzņēmumiem “Printful“.

    Reklāma

    2013. gadā dibinātais drukas ārpakalpojumu sniedzējs “Printful” nupat piesaistījis 130 miljonus USD lielu finansējumu no privātā kapitāla firmas “Bregal Sagemount”. Līdz ar to pašreizējais investīciju apjoms “Printful” pārsniedzis vienu miljardu ASV dolāru, uzņēmums oficiāli dēvējams par “vienradzi”.

    Uzņēmumam, kura galvenais birojs pašreiz atrodas Šarlotā, Ziemeļkarolīnā, pēdējos gados vērojama iespaidīga izaugsme. Kā norāda “Printful” izpilddirektors Dāvis Siksnāns – 2019. gadā uzņēmuma ienākumi sasnieguši 116 miljonus USD. Savukārt pandēmijas laiks biznesam ļāvis ar vēl lielāku atdevi attīstīties, pieprasījums audzis vairākkārt, līdz ar to kopējie ieņēmumi pieauga par gandrīz 80% un pārsniedza 200 miljonu USD slieksni.

    “Printful” piedāvā drukas, šūšanas un piegādes pakalpojumu precēm sākot no t-krekliem līdz pat interjera dekoriem, reklāmas rīkiem uzņēmumiem. Uzņēmums sadarbojas ar tādiem e-komercijas milžiem kā “Etsy”, “Squarespace”, “Shopify”. Printful biroji atrodas vairākās pasaules valstīs, kopumā nodarbinot vairāk nekā 1800 cilvēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    M S
    24.05.2021 18:54

    Viss atkarīgs no kontaktiem un marketinga. Daudz labu un pat unikālu ideju sākas un izbeidzas kādu nelielu kantorīšu vai vientuļu programmētāju galvās.

    Artūrs
    24.05.2021 21:44

    Printful birojs atrodas Šarlotē, Ziemeļkarolīnā, nevis Ņujorkā.

    Headquarters
    24.05.2021 22:48

    LA un Rīga ir viņu galvenās mītnes.

    “Currently, Printful has two locations with HQ pickup points: one in California, and the other in Latvia.”

    KKTK
    25.05.2021 09:13

    Parasti pēc tekstiem par investīcijām gribas jautāt, kad atdos parādu un kurš ir patiesā labuma guvējs?

    25.05.2021 11:53
    Reply to  KKTK

    Viens uzņēmums nopirka otra uzņēmuma daļas ar cerību, ka tās vēlāk kļūs dārgākas. Nu tā kā shitcoini, tikai ar reālu segumu. Kur te kāds parāds? Kāpēc kaut kas jāatdod?

    Norbits
    25.05.2021 12:09
    Reply to  Kavacky

    Neviens jau nav vainīgs ka ir cilvēki kas tikai kaut ko sagrābj un vienīgais ko zin ir aizņemties un coinu pirkšana un pārdošana. Bet reāli par ekonomiku nav mācījušies ne centa 🤣

    Rudolfs
    25.05.2021 14:13
    Reply to  Norbits

    Tie paši, kas vienmēr vaid, kad valsts aizņemas naudu.

    DBLr
    26.05.2021 21:15
    Reply to  KKTK

    Papildu investīciju piesaistīšana attīstoties uzņēmumam būtībā ir vienīgais veids straujai uzņēmuma vērtības audzēšanai. Attīstoties tikai no peļņas vien, tas ceļš būs daudz garāks. Tas ir standarta process kā start upi attīstas. Loģika, ka Tavu daļu apjoms uzņēmumā samazinās, bet kopējā pieaugošā uzņēmuma vērtība ar uzviju to kompensē.

    Reklāma