Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” pieprasa norādīt lietotāju dzimšanas datus

    Jaunākie raksti

    Ja vēl “Instagram” neesi norādījis savu dzimšanas dienu, tad tagad ir pēdējais brīdis to izdarīt. Pretējā gadījumā var sanākt tā, ka kādu dienu tev vispār tiks liegta pieeja šīs lietotnes saturam.

    “Instagram” 2019. gadā sāka pieprasīt, lai jaunie lietotāji reģistrējoties norāda arī dzimšanas dienu. Taču, ja savu kontu biji izveidojis pirms tam, principā varēji lietot “Instagram” arī bez šīs informācijas. Tagad tas kļūs grūtāk izdarāms.

    Reklāma

    Savā paziņojumā presei “Instagram” norāda, ka tiem lietotājiem, kuri nav norādījuši savas dzimšanas dienas datus, atverot lietotni, to tiks lūgts izdarīt. Protams, ir visas iespējas ignorēt šo paziņojumu, taču jārēķinās, ka kādu dienu saturs var nebūt vairs pieejams.  “Instagram” arī saka, ka lūgs norādīt dzimšanas datus situācijās, kad lietotājs vēlēsies apskatīt sensitīvu saturu.

    Uzņēmums norāda, ka šāda prasība ir daļa no centieniem, lai padarītu šo platformu drošāku jauniešiem. Maijā “Instagram” oficiāli paziņoja, ka strādā pie atsevišķas versijas lietotājiem, kuri ir jaunāki par 13 gadiem. Šī funkcija noteikti pieprasītu norādīt dzimšanas dienu. Uzņēmums arī strādājis pie funkcijas, kas pieaugušajiem liedz nosūtīt tiešās ziņas nepilngadīgajiem, kuri viņiem neseko, kā arī neļauj izveidot kontus personām, kas jaunākas par 16 gadiem. Tāpat “Instagram” norādījis, ka izvieto pielāgotās reklāmas – piemēram, lietotāji, kuri jaunāki par 21 gadu, neredzēs reklāmas par alkoholu utml.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma