Web Analytics
More
    Reklāma

    Reģistrējoties Instagram, jaunēkļu konti uzreiz tiks padarīti privāti

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls un lietotne Instagram mainīs savus drošības uzstādījumus, un to jauno lietotāju kontus, kuri būs jaunāki par 16 gadiem, reģistrēšanās brīdī uzreiz padarīs privātus jeb slēgtus.

    Tie, kuri ikdienā lieto Instagram, zina, ka ir divas iespējas, kādās nodefinēt savu kontu – atvērtu (publisku) vai slēgtu (privātu). Tieši otrais veids ļauj lietotājam pašam kontrolēt, kuri cilvēki var piesekot kontam, kā arī tas izslēdz iespēju, ka dažāda veida saturs, video stāstiņi un Reels būtu redzami kopējā meklēšanas sadaļā. Tātad privātajā profilā vienkārši ir vairāk iespēju pasargāt savu saturu no publiskajām acīm, un tieši tāpēc Instagram mainīs savus uzstādījumus. Tas ļaus nosacīti pasargāt gados jaunākos lietotājus no nevēlamas publicitātes un uzmanības. Protams, arī jaunajiem lietotājiem būs iespēja savu profilu padarīt publisku, tā kā izmaiņas nav neatgriezeniskas.

    Reklāma

    Lietotne ir veikusi aptauju, kurā 8 no 10 jaunajiem cilvēkiem ir atbildējuši, ka izvēlas savu kontu uzturēt privātu nevis visiem ērti pieejamu. Tas ir vēl viens apliecinājums, kāpēc Instagram iestatīs šādu noklusējumu. Tiem, kuriem šobrīd ir 16 un mazāk gadu, un kuri jau lieto Instagram, lietotnē parādīsies informatīvs ziņojums par šādu iespēju. Papildu tam tiks mainīts reklāmas rādīšanas algoritms, līdz 18 gadiem vecu auditoriju spējot atlasīt tikai pēc vecuma, dzimuma un lokācijas. Tiks atslēgtas tādas iespējas kā intereses un aktivitātes citās lietotnes, lai vēl vairāk pasargātu un neietekmētu šo auditoriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    29.07.2021 10:35

    Using Instagram is my first choice, when I use it, I am very secure about the security of my personal information, not worrying about information being stolen like other social networks.

    Reklāma