Web Analytics
More
    Reklāma

    Instagram tiek papildināts ar TikTok konkurentu Reels

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls Facebook kā ierasts nodemonstrējis savu taktiku kopēt citu konkurentu servisus, lai tos piedāvātu savā pakļautībā esošajās lietotnēs, un tā ir tapis arī populārās lietotnes TikTok konkurents Reels.

    Tas ir papildinājums Instagram lietotnei, piedāvājot līdzīgu funkcionalitāti kā konkurentam un jau esošajai Stories iespējai. Šeit lielākā atšķirība ir tā, ka ir iespējams pievienot mūziku un dažādus papildinātās realitātes efektus, kā arī izmantot daudz specifiskākas pārveidošanas iespējas, kā ātruma maiņa un šīs izgrieztās video pārejas. Vēl viens no svarīgajiem faktoriem ir tieši dalīšanās ar šiem video, kuri būs pieejami visiem Reels sekotājiem Explore sadaļā.

    Reklāma

    Šeit gan līdz galam nav skaidrs kā Instagram risinās parādīšanās algoritma jautājumu, taču tiek mērķēts tieši uz tiem autoriem, kuri nav populāri un aktuāli. Lai viņu veidotais materiāls sasniegtu pēc iespējas lielāku auditoriju, jo līdz šim Instagram influenseriem tas prasa vairāku mēnešu darbu, kur ir smalki jādomā pie savas publikas noturēšanas un piesaistīšanas. Un TikTok gadījumā tā ir viena no popularitātes un panākumu atslēgām.

    Reels nāk īstajā laikā, kad tiek aktīvi runāts par TikTok aizliegšanu ASV, ja tas nenonāks kādas amerikāņu kompānijas pārvaldībā, un Tramps šo lietu ir apņēmies līdz 15. septembrim, tā kā laika vairs nav atlicis daudz. Jaunā Instagram iespēja jau iepriekš bija pieejama Brazīlijā un Indijā, kur otrās gadījumā TikTok jau ir aizliegts. Tagad Reels būs pieejams gan ASV, Anglijā, Francijā un Austrālijā, kopumā 50 valstīs. Pēc visa spriežot, arī Latvijas “rīleri” var uzsākt savu karjeru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    06.08.2020 17:13

    Drausmas un shis parsniedz visus kriterijus. Pietiek jau Latvija, ka tagad liela dalja twitter, instagram lietotajas, sauc sevi par influencerem. Tas laikam ir moderni. Jo lielaks piilju knaabis un buferi, jo slavenaka influencere. Tagad bus jauna profesija rileri? Es ceru ka bus virus Covid-20 kas iznicinas influencerus un citus idiotus.

    Kārlis
    07.08.2020 10:30

    patērētāju kultūra. Agrāk senajos laikos, lai noturētu valsti, bija nepieciešamas divas lietas parastajai mirstīgajai tautai:

    1. maize
    2. izklaides

    ja tas bija – revolūcija izpalika.

    tagad izskatās iet uz to pašu:

    1. sociālais pabalsts
    2. sociālie tīkli
    Reklāma